Chivuo's
Maria Dias
Maria Dias

Chivuo's: el millor porc del món

Visiteu aquest gastrobar de Gràcia que combina entrepans 'made in USA' i cervesa artesana catalana

Publicitat

L’entrepà tradicional 'made in USA', més enllà de l’hamburguesa, és una cosa que havia quedat deserta a Barcelona. Havia, perquè des de setembre de 2014 que tresca, a la part més feréstega de Gràcia, el Chivuo’s (llegiu-ho amb la tònica a la u). Alejandro Bringas i Juan Andrés Lattuf són veneçolans, barbuts secció 'hipster' i cuiners amb experiència en alta cuina a Barcelona i els Estats Units. “Ens vam cansar d’estar en llocs que tenien l’estrella o buscaven l’estrella –explica Lattuf–. Volíem fer una cosa per a qui no té 50 euros per gastarse’ls en un dinar: la cervesa i l’entrepà són per al poble”.

En un espai prou gran per fer quinze serveis de cop, prou petit perquè ells dos tallin tot el bacallà des de cuina i barra, hi cuinen només cinc entrepans i hi serveixen cinc cerveses. Però quins entrepans i quines cerveses. “Si cal una etiqueta, la que ens agrada és 'slow street food'”, diu Lattuf. Més que per l’estona que es triga a menjar – servei ràpid, mos exquisit, vist i no vist– és “per la cura i el temps que dediquem a cada producte”. Perquè el seu luxuriant entrepà de 'pulled pork', porc rostit i esfilagarsat, a la mà del comensal ansiós –ho confesso– dura set minuts, però ha passat dotze hores rostint-se a baixa temperatura.

Tasta abans de demanar
Altres 'hits' de la casa són el d’amanida de tonyina amb cheddar fos, el també americaníssim Philly Cheese Steak o un entrepà d’influència llatina, amb pollastre a la brasa i un trinxat de llimona, ceba i alvocat. Frescor i sabor de graella, imbatible en el maltractat terreny del bocata pollo. Fornegen els seus propis panets, i l’altra pota del local és la cervesa artesana. En tenen sis tiradors en contínua rotació, tots de productors locals. “Per mi la cervesa és molt gastronòmica, i en certa manera es pot cuinar, intervenir en el seu sabor”, reflexiona Lattuf.

Bon detall: abans de gastarse els tres euros i escaig d’una Edge Brewing barcelonina, en pots tastar un didalet per veure si t’agrada. També val la pena demanar per l’entrepà de temporada, que no surt a la pissarra. Als Estats Units, es veu, diuen que sí que funciona la meritocràcia. Potser és per això que, sense haver fet publicitat, Chivuo’s ja disposa d’un flux continu de ianquis que, de cinc en cinc, s’hi asseuen i demanen entrepans a cor què vols (per cert, les patates, bones, hi van incloses). Us havien dit mai que és mentida que els americans no sàpiguen menjar?

Imprescindibles

Pulled Pork

Rèplica de l’entrepà del sud dels EUA, fet amb porc català rostit amb espècies durant 12 h. El producte és bo, i en surt or, amb salsa barbacoa i ceba confitada amb cervesa. No és un ‘bocata’, és un delicte!

Philly Cheese Steak

Un altre clàssic nord-americà, en aquest cas més portat a terreny propi. Rosbif que ha sigut saltat amb ceba amb canyella, va cobert de formatge provolone fos i un allioli d’herbes. Mmmm...
Publicitat

Cheesecake

Unes postres de primera qualitat a preu ‘low cost’: 2 euros. El ‘cheesecake’, com la cervesa, el serveixen en un pot de melmelada, que és la marca de la casa. Al mateix preu, brownie i crumble de poma.

Més informació

  • Cuina dels nadius americans
  • Vila de Gràcia
  • preu 1 de 4
Chivuo's
Chivuo's
Pronuncieu Chivúos, amb accent a la 'u'. Aquest bar, tot de fusta i acollidor, és l'invent de dos cuiners barbuts i veneçolans, amb experiència a Estats Units i en l'alta cuina catalana. El concepte és senzill, però portat a terme amb talent i personalitat: cinc entrepans de receptes nord-americanes que van més enllà de l'hamburguesa, i cinc tiradors de cervesa artesanal local. Un exemple: el portentós entrepà de 'pulled pork', porc rostit amb espècies durant dotze hores, amb salsa barbacoa i ceba confitaada. El seu cheesecake, servit en un pot de melmelada, val un tast i dos. Ho fan bé: cal apartar la clientela ianqui per seure.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat