Ens porten una ampolla de sauvignon blanc de Frantz Saumon. No som experts en la matèria i ens hem deixat aconsellar. Flipem amb el vi i aixequem la vista amb un somriure als llavis. A la paret descansa el catàleg d’ampolles més honest i saludable del Born. A l’Ànima del Vi només treballen amb vins naturals, sense additius, vins que han evitat ingerències químiques i manipulacions humanes per arribar a taula gairebé incorruptes. Es nota.
El blanc s’evapora com aigua al desert. Decidim fer coixí amb un platet d’amanida de pop i patata orgàstica. Tots els ingredients són de primera; estan preparats amb un gust exquisit. Ens deixem portar per la concupiscence i ens permetem el luxe de demanar un paté d’ànec amb pa torrat per posar-nos en sintonia amb l’allure francès del local: delicat, gustós, viciós com ell sol. La nit flueix. Música jazz reverberant a les copes.
La llum és càlida en aquest bar/cave à vins, una cova atemporal que supura màgia a cada racó, i aconsegueix una harmonia indescriptible entre celler, teca i atmosfera.
Això és un elegant xup-xup catalano-francès que convida a matar hores com mosques. Un piano antic. Marbres desgastats. Cadires de fusta. Una rèplica del Guernica. Vaixella vintage. Podríem morir aquí dins. Els responsables d’aquest miracle en zona de guerra turista són el Benoit i la Núria, una parella que fa rutllar el negoci amb una cadència hipnòtica. La seva passió pels vins naturals fa de l’Ànima del Vi una exhibició de marques única i majestuosa que de vegades, injustament, resta protagonisme als petits plaisirs que surten dels fogons de la cuineta del fons del local. A més, els elements externs també hi juguen a favor: la ubicació del bar, en les profunditats menys transitades de Vigatans, contribueix a conferir-hi una aroma d’enclavament màgic, tel·lúric... Perdeu-vos-hi.