[title]
A Facebook i a Instagram, els pits no són benvinguts. Rectifico, només els pits de les dones. Facebook té una sèrie de condicions o normes comunitàries que són les que determinen si s'ha d'eliminar o no un contingut, i la veritat és que les dones sempre estàn en el punt de mira. Per exemple, hem vist com es cancel·lava el compte d'una joieria per presentar un producte nou utilitzant nines nues...
...com es bloquejava el compte de l'artista feminista Dea Basori per culpa d'unes fotografies (molt xules, per cert) històriques...
o més recentment, l'il·lustrador català Chamo San ha viscut la censura d'Instagram en esborrar-li una de les seves obres per considerar-la obscena.
"Restringim el visionat de nus perquè algunes audiències dins la nostra comunitat global poden ser sensibles a aquest tipus de contingut sobretot a causa del seu origen cultural o edat" és el que diuen des de Facebook quan bloquegen una fotografia, però la veritat és que els criteris que segueixen no són igualitaris i hi ha hagut moltes campanyes en contra d'aquesta dubtosa manera de fer. Una d'elles va ser la famosa #FreeTheNipple, un moviment que va aconseguir rebaixar el nivell de censura a Facebook amb les fotografies de dones alletant els seus fills.
Doncs bé, una genial campanya del Moviment d'Ajuda Càncer de Mama ens ha fet somriure a la vegada que ens fa reflexionar sobre la doble moral de xarxes socials com Facebook o Instagram, que permeten vídeos i imatges violentes però prohibeixen campanyes o fotos on apareguin pits, encara que siguin per fomentar la prevenció d'una de les malalties més terrorífiques que hi ha com és el càncer. Pensem-hi!