[title]
Que la música juga un paper fonamental en el desenvolupament dels més petits és innegable. Defensar-la i fer que segueixi sent important en l'educació és feina de tots, però sobretot dels de dalt. Dels polítics, que han de ser conscients del valor de la música com a eina de desenvolupament social. "La vida sense música seria un error", va dir Nietzsche. Doncs en el cas dels nens i nenes que formen part de Vozes, es podria dir que la música ha passat a formar part imprescindible de les seves vides.
Vozes és un projecte en què la música és l'eina número u d'inclusió, integració i cohesió social. Realitza formacions musicals gratuïtes a nens i nenes amb dificultats per accedir a activitats artístiques de la mà del violoncel·lista i director veneçolà Pablo González Martínez. González va arribar a Barcelona fa uns anys amb un bagatge com a director itinerant d'orquestres juvenils amb la idea de fomentar que la música es converteixi en una important eina per lluitar contra problemes socials, i la veritat és que ho ha aconseguit: Vozes va començar l'any 2004 amb 15 nens, i ara en formen part més de 500. "A mesura que la música s'apropi més a la perfecció i sapiguem captar la seva bellesa, el treball social serà més complet", explica Pablo González. Nens i nenes, adolescents, que toquen instruments cedits gratuïtament, en algun dels 14 espais de Vozes que hi ha a la ciutat.
El pròxim 17 de febrer a les 20 h a CaixaForum, Vozes oferirà, juntament amb l'Associació de Voluntaris de "la Caixa", un concert en què hi participaran 125 nens del projecte. Una orquestra simfònica i coral infantil formada per adolescents per demostrar que s'han convertit en músics de primer nivell i que projectes com aquest cada cop són més importants a casa nostra.
Ja es poden comprar les entrades, tot i que, si no hi podeu anar, hi ha una fila 0 disponible. Els diners recaptats es destinaran a les despeses generades pel projecte com el trasllat dels voluntaris i per a la compra d'instruments. Visca la música!