[title]
Els primers dies de gener s'acomiaden algunes de les mostres més visitades i populars dels darrers mesos, on trobareu alguns dels grans noms de l'art del segle XX. Aquesta és una de les raons per no perdre-us-les... la resta, a continuació!
Sí, el 10 de gener acaba l'exposició 'El triomf del color', l'exposició amb què la Fundació Mapfre ha posat els peus a la ciutat. De les parets de la Casa Garriga Nogués pengen els noms clau del postimpressionisme; del puntillisme de Seurat –així comença l'exposició– fins a l'odalisca de Matisse i un Picasso. Pel camí topareu amb gauguins, cézannes, van goghs i signacs, entre d'altres (tots provinents dels museus d'Orsay i l'Orangerie), i algunes de les reflexions realitzades pels artistes a l'entorn del color, la matèria d'estudi d'aquesta mostra mereixedora de cinc estrelles. La Fundació Mapfre us ho posa una miqueta més fàcil si encara no l'heu vist: els dies dies 7,8 i 9 la sala tancarà a les 23 h.
©RMN-Grand Palais (Musée d'Orsay) / Hervé Lewandowski
De principis del segle XX i els voltants de París viatgem fins a la Itàlia de les segones avantguardes, protagonistes de l'exposició de la Fundació Suñol. Alighiero Boetti, en la seva sèrie 'I sei sensi' realitzada als anys 70, reflexionava sobre la importància de la raó en la producció artística i en el rol del pensament com a ens sensible en l'art. D'aquí prové el títol d'una mostra que abraça des del futurisme a l'art conceptual, passant per l'informalisme i la transavantguarda, i que mostra icones com la 'Fiore futurista' de Giacomo Balla, obres de Fontana i els tapissos de Boetti.
El 2015 ha estat l'any del 25è aniversari de la Fundació Tàpies. Ho ha celebrat amb jornades de portes obertes, accés gratuït el primer diumenge de mes i una exposició que ha permès conèixer el Tàpies col·leccionista. A més d'obres inèdites de l'artista, a la planta baixa trobareu joietes realitzades per Paul Klee, Joan Miró, Kurt Schwitters, Vassili Kandinski, Max Ernst, Marcel Duchamp, Franz Kline, Jackson Pollock, Jean Dubuffet i Willem de Kooning, entre d'altres, obres cedides en dipòsit per la família i que després de la mostra (que també tanca el 10 de gener) passaran a enriquir la col·lecció de la Fundació.
©Fundació Tàpies
'Hacer cuerpo con la máquina' és l'exposició que s'acomiada a la galeria Blueproject Foundation. Joachim Koester hi presenta diferents peces de vídeo i també sonores, projectades sobre estructures de fusta, a través des de les quals explora la cara be de la història de la consciència (i la seva pèrdua). Per als seus projectes, l'artista nòrdic beu de rituals, supersticions i ficcions relacionades amb els estats mentals i sensorials alterats.