Tres autòmats no aparten la mirada d’un caramel que té més de fruita confitada que de llaminadura industrial. El visitant també queda atrapat quan entra a Çukor (Verdi, 58), l’acadèmia del dolç dirigida per artesans del sucre i la xocolata. L’hongarès Peter Nagi i el francès Manuel Abraham –falta el tercer soci, Jabier Poveda– argumenten que el seu producte de colors i formes suggeridores s’apropa més a l’alimentació saludable que a l’univers de la llepolia. Ho corroborem quan ens fiquem a la boca un dau de pasta de fruita, seguit d’una pelleringa de 'nonakawa', que és gingebre confitat amb mel. A Çukor s’han especialitzat en receptes populars d’arreu del món i, sense emprar ni farina ni ou, fan bala de coco brasilera, 'pismaniye' turc, una antiga recepta de regalèssia holandesa i el 'berlingot' de Dinamarca. L’espai és d’un interiorisme exquisit i convida a repetir la visita per comprar llaminadures o aprendre a fer-les seguint les instruccions d’aquests mestres de la dolçor.
Time Out diu
Detalls
- Adreça
- Verdi, 58
- Gràcia
- Barcelona
- 08012
- Transport
- Fontana (M: L3)
Discover Time Out original video