Ara que s'acosta el Nadal, el clàssic ‘fum, fum, fum’ de la cançó pren més sentit que mai. Heu tastat alguna vegada una cervesa fumada? Ara teniu l’oportunitat de fer-ho gràcies a l’última especialitat del Moritz Beer Lab, el projecte destinat a desenvolupar noves tipologies de cervesa en edició limitada i que només es poden tastar durant un temps. La primera creació del Lab va ser la Moritz Red Ipa. Recentment també han recuperat l’aclamada Moritz Negra, amb motiu de la celebració del 160è aniversari de la casa, i han creat altres especialitats com la Moritz Cítrics i la Scottish.
A partir de l’última setmana de novembre arriba la Moritz fumada: una proposta creada especialment per a aquestes festes que us permetrà saber com era la cervesa del segle XV, això sí, amb una recepta reinterpretada pels mestres cervesers de la Fàbrica Moritz.
A l’Europa de l’edat mitjana, el procés de maltat s’acabava amb un torrat de la malta a foc viu, cosa que conferia a la cervesa unes notes fumades molt interessants. Aquest hivern, Moritz us vol acostar al caliu de les brases i us proposa un petit viatge en el temps amb aquesta creació que uneix la tradició amb un toc contemporani que ja és marca de la casa.
La Moritz Fum Fum Fum és una cervesa filtrada de color castany rogenc i té un 5,7% d’alcohol. Està elaborada amb la combinació de quatre maltes, tot i que hi predomina la presència de la malta fumada amb troncs de faig, que confereix al conjunt notes de bacó i un intens retrogust fumat. Quan la degusteu, també hi trobareu notes caramel·litzades i una amargor de fons provinent del llúpol, a més d’una densa capa d’escuma que permet mantenir el seu ventall aromàtic fins a l’últim glop. El resultat és realment sorprenent i és el millor remei per combatre el fred hivernal.
Ara que ja coneixeu la teoria, és el moment de passar a la pràctica: visiteu la Fàbrica Moritz i tasteu una cervesa que us transportarà a l’edat mitjana. I aneu-hi ràpid, abans no s’esfumi!