Tenen nom de personatges d’animació, però són tres dones poderoses. Galette –la part dolça– són l’Alba i la Núria, i Pastim –fleca municipal en català antic i, lògicament, la part panarra– és la Mercè. Juntes han regalat a Horta el que tanta falta li feia, un forn de pa on tot es fa de manera artesanal.
L’escola Hoffman va ser el germen d’aquest projecte. “L’Alba i jo ens vam conèixer allà i vam tenir molt de feeling des del primer moment. Ella em buscava per fer alguna cosa juntes, però jo necessitava formar-me més. Mai acabes d’aprendre, però ja em veig amb ganes d’anar sola”, diu la Mercè. L’experiència la va adquirir amb Daniel Jordà i Conrad Serra, mentre les Galette tenien un petit obrador on treballaven per encàrrec i feien algunes classes.
En aquest 'coworking' obrador, com l’anomenen, hi trobareu pans tradicionals fets amb massa mare i farines de qualitat, pastisseria –sobretot els caps de setmana– i brioixeria –croissants alveolats de mantega, xocolata i pernil i formatge, 'muffins', financiers i 'kouign amann', entre d’altres– i ensaïmades per encàrrec amb sobrassada de Menorca, crema cremada, cabell d’àngel, xocolata i sense farcir.
Hi ha una taula gran que volen dinamitzar amb tallers i degustacions, la primera ha sigut de cervesa artesana –no podia ser d’una altra manera–. Ah!, i cafè Nomad, perquè productes tan artesanals com els seus no es poden acompanyar d’un cafè qualsevol!