Els barcelonins de pedra picada recordaran els entrepans del Bar Pichi, boníssims i ideals per recuperar forces a Poble-sec després d'un concert. I aquest comerç torna al barri amb una nova encarnació: en Manel Garcia Arias, nebot dels propietaris de l'antic Bar Pichi, el va reobrir el 2022 com a una geladeria. Assessora en Manel l'Aitana, una amiga pastissera.
El local és petit, però té espai suficient per poder preparar els gelats allà mateix i també està renovat de dalt a baix amb fusta fosca i un color blau cel que recorda un cel clar d’estiu. Ara bé, la joia de la corona de la decoració de la Gelateria Pichi són els mosaics de vitralls que ha fet a mà el mestre vitraller Joan Serra, de Sabadell. "Quan hi entreu, si aixequeu el cap i mireu a dalt, veureu un mosaic que representa tot allò que he viscut al Poble-sec des que vaig néixer", explica el Manel.
Sempre és una alegria veure negocis de barri regentats per veïns de tota la vida enfocats a la clientela local. I ho ha aconseguit, perquè cada dia molts barcelonins fan parada obligada a Pichi per tastar els seus gelats artesanals, tots boníssims –amb menció especial pel de festucs de Sicília amb un toc de sal– i gairebé tots d’un o dos sabors com a molt. En Manel Garcia té clar que per molt que la clau de tot plegat està en la senzillesa: "Fàcil: si el producte és bo, el gelat surt bé".