La gelateria que l'Albert Adrià va obrir a la part alta de la Rambla el juny del 2024 és ben lluny de la paròdia de gelats amb fum de nitrogen i explosions que alguns s'esperaven. "Sóc un pastisser que no menja dolços, només fruita i gelats, o sigui que té tot el senti del món que obri una gelateria", explica. La intenció d'Adrià i el pastisser gelader Alfredo Machado era obrir una gelateria amb gelats baixos en sucre i amb el punt de cremositat òptim, aquell en què el gelat no és líquid, però tampoc un glaçó que et crema la boca. I la solució ha sigut privilegiar els sorbets amb la millor fruita de temporada possible, que els subministra La Boqueria, a la vorera de davant.
Un exemple fabulós: el seu gelat de cirera, fet amb la millor cirera de l'any i amb una intensitat dolça que fa que sembli que té més gust de cirera que la fruita mateixa! Alguns altres dels vint sabors en exposició són xocolata al 72 %, albercoc –el favorit d'Adrià–, festuc verd iranià o festuc torrat, ametlla marcona... "Sabors poc reflexius. Volem que et posis la cullera a la boca i facis 'oh!". També us deixarà amb la boca oberta l'elegant i minimalista interiorisme del local, a càrrec d'El Equipo Creativo, a mig camí entre l'Odissea 2001 de Kubrick i el glaç de nevera.