Sandvitxos d'Star Wars
Sandvitxos d'Star Wars

Regals gastronòmics

Descomptes a restaurants, llibres, utensilis de cuina i plats estrella. Els millors regals per als friquis de la cuina!

Publicitat

Segur que teniu a casa més d'un aficionat a la cuina. Cuiners professionals frustrats que es passen el dia provant receptes noves, comprant estris d'última generació i enganxats a programes de cuina de tots els continents. A més de portar-los a dinar o sopar a algun dels millors restaurants de la ciutat o a algun amb estrella Michelin, els podreu fer feliços amb algun d'aquests regals que hem seleccionat especialment per a ells i elles. S'han acabat els típics davantals de conya i els kits per fer còctels que agafen pols a l'armari!

NO T'HO PERDIS: Trobareu més joies en aquestes botigues de regals originals.

  • Botigues
  • Pastisseries
  • Eixample

És un orgull poder dir que el millor panettone d'Espanya està a Barcelona. I no surt d'un forn de pa amb amos italians o d'un centenari. No, el trobareu a la pastisseria japonesa Ochiai, que també es va endur el premi al Millor croissant de mantega el 2013. Al concurs s'hi van presentar més d'una trentena de participants de tota Espanya i un jurat format per experts del sector de la pastisseria va avaluar l'aparença, el tall, l'olor, la textura i el gust, i el panettone d l'Ochiai va arrassar!
El fan de fruita (amb taronja i llimona confitades amb panses) de xocolata, de gianduja (pasta d'avellana amb xocolata amb llet) i de te verd (xocolata blanca amb te verd, gingebre i llimona confitada). Feu la comanda ja!

Croquetes perfectes

Fer croquetes és de primer de cuina, però no és tan fàcil com pot semblar. Si ja controleu el noble art del roux, amb aquesta eina aconseguireu també la forma perfecta, i sense tacar-vos les mans en excés. La Croquetera costa 12 euros i té motlles intercanviables que podeu fer servir també per donar-li forma a mandonguilles i bunyols i per servir amanides i pasta. Hi ha de diversos colors, són d'un material resistent i es poden ficar al rentavaixelles.

Publicitat

Fer bullir l'olla

Un bon cuiner –encara que sigui de casa seva– sap de la fiabilitat i bons resultats de la cocotte, aquella cassola de ferro que pesa un ou però que tot el que cuines allà dins surt deliciós. Tendre, rostidet, ple de sabor. La marca Staub té la versió en ceràmica i entre elles aquest model que ens ha enamorat. Una cocotte en forma de pebrot groc, radiant, que a part de per cuinar-hi, també la podeu emprar per treure-la a taula i servir. Costa 24,95 euros i la podeu ficar al forn i al microones.

Alcohol nostrat

Ginebra artesanal elaborada a l'Empordà? Qui es resistirà? Animeu els vostres còctels amb alcohol de la terra. NUT London Dry Gin està elaborat amb quatre destil·lacions en alambins tradicionals i amb botànics autòctons com ginebró, farigola, fulla d'olivera i regalèssia. A més, té infusionats fets en col·laboració amb grans de la restauració, com Infused NUT Clitoria, d'Albert Rovira del Restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, i on s'infusiona flor de Clitoria per donar a la ginebra un toc dolç, floral i lleugerament amarg; Blended NUT Green Apple, on l’equip de MOOMA proposen mesclar el gin amb un concentrat natural de pomes Granny Smith i Golden conreades a l’Empordà; i Infused NUT Hibiscus, on el cocteler Gerard Ruíz infusiona flor d’hibiscus, pela de taronja i marialluïsa.

Publicitat

Cultura gastro

A més de llibres d'arquitectura, disseny i infantil, l'editorial Phaidon té una secció dedicada a la gastronomia espatarrant. Un exemple és 'Japón: Gastronomía', una col·lecció de més de 400 receptes de plats tradicionals japonesos i que Nancy Singleton va trigar més de tres anys a escriure. Està dividit en 15 capítols que exploren la cuina domèstica del Japó a través de sopes, fideus, arròs, envinagrats, plats principals i verdures i una part final amb receptes de xefs d'arreu del món, inclòs l'Albert Raurich del Dos Palillos.

La presentació suma

Ja diuen que el menjar també ha d'entrar per la vista. Així que per molt exquisit que estigui el plat, si té mala pinta o el serviu de qualsevol manera en una vaixella descolorida de fa 3 dècades, no serà el mateix. Eva Kengen fa unes peces de ceràmica inspirades en la natura i que són tan maques que voldreu penjar a les parets. Però no, feu-les servir per rubricar el vostre plat estrella i que la vostra família se senti com a un restaurant de Michelin. 

Publicitat

Biquinis amb 'força'

La seva versió original ens encanta, i també d'altres que arrisquen una miqueta més. Però poder cruspir-nos uns biquinis amb la forma de l'Estrella de la Mort i del Falcó Mil·lenari té el seu punt. Per 6,50 euros teniu aquests motlles per a sandvitxos que fins i tot George Lucas voldria tenir.

Un te de conte

Amb aquesta petita tetera us guanyareu els nens i trobareu somriures còmplices entre els adults. Per poc més de 20 euros a Amazon teniu aquesta peça de ceràmica de Victoria & Albert Museum de Londres pintat amb les il·lustracions del llibre original d''Alicia al país de les meravelles' i que representa l'escena del berenar amb el Barretaire Boig. Si no en teniu prou, també està a la venda la resta de peces de la vaixella: plats, tasses, safata de pastissos...

Publicitat
Restaurants top a meitat de preu
Restaurants top a meitat de preu

Deixeu-nos escombrar cap a casa i és que ens agraden tant les Time Out Box que aprofitem qualsevol oportunitat per explicar les seves virtuts. Teniu dues capses, una negra amb una tria de 10 dels millors restaurants de Barcelona, i una vermella amb 10 dels millors restaurants nous de la ciutat. Dins de cada capsa hi ha 10 targetes, una per restaurant, que us donarà dret a gaudir d'un àpat per a dues persones ambun 50% de descompte –beguda no inclosa. Res de menús promocionals o lletra petita. Menjar a llocs top pagant la meitat! Encara dubteu? Les podeu comprar a la nostra web o a les botigues Abacus.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat