A Catalunya tenim una eina que, amb pocs clics, ens descobreix tot el patrimoni alimentari que tenim al nostre territori: la Gastroteca.
És la Wikipedia dels aliments locals! I amb ella tant podem passar d'estar plantats en mig d'un camp d'oliveres quan busquem els millors olis d'oliva verge com podem submergir-nos en les nostres costes per saber més sobre el marisc que hi viu.
En les seves 300 fitxes de productes locals trobem tota mena d'informació recollida en un sol punt: fotografies originals, dades del seu territori d'origen, les seves propietats nutricionals, la temporalitat, si compten amb distintius d'origen i qualitat...
Us pica la curiositat per saber més del Pèsol de Llavaneres? Aquí us ho explicaran tot! No sabeu on podeu comprar Formatge DOP de l'Alt Urgell i la Cerdanya? Descobriu quines botigues us estan esperant amb els braços oberts!
I és que a la Gastroteca també trobareu un gran ventall de productors/es catalans de
venda directa o de circuit curt, elaboradors/es, comerços i fins i tot restaurants, allotjaments i càterings de Catalunya que també són aparador de productes sostenibles i representatius de la nostra gastronomia.
Donem una volta per aquesta finestra virtual als nostres camps i les nostres costes? Seguiu llegint perquè us descobrim més secrets de la Gastroteca!