1. A casa, més seny que rauxa
Planificació és la paraula que us heu de gravar a foc quan dissenyeu els menús de Nadal. Heu de tenir molt clar què menjareu i les quantitats per persona i mirar de comprar només segons el previst. Fugir del menú infantil i que la canalla mengi el mateix que els adults servirà també per estalviar temps, diners i recursos, i ells estaran encantats igualment: la visita del Pare Noel i els Reis els sol fer perdre la gana. No cal dissenyar àpats eterns per menjar bé: amb un aperitiu, un primer, un segon i unes bones postres casolanes n'hi haurà prou. Si malgrat la planificació, sobra menjar, no dubteu a congelar el que es pugui o donar-li una nova vida: per què no fer unes croquetes o unes empanades amb les sobres de gall dindi? O uns bunyols o un carpaccio si ens queda marisc? Si el que us ha sobrat són torrons, sempre podeu fer-ne una bona mousse que podeu decorar amb unes neules trossejades.