Què distingeix 'The Pirate Bay Away From Keyboard' o 'Good night Sofía' de la resta de pel·lícules de la cartellera? Tenen llicència Creative commons i demostren que la qualitat no està associada a la lliure distribució. Es veuran a la quarta edició del BccN, el festival que aposta per la lliure distribució de continguts per arribar al gran públic. Si compartiu l'actitud, no us perdeu aquestes projeccions fins diumenge al Macba.
'The Pirate Bay Away From Keyboard' (dj., 19 h). El film del suec Simon Klose, que serà al festival, es va presentar a la Berlinale i simultàniament es va poder veure a través de les xarxes. Problema? Cap: després es va seguir movent i projectant-se a diferents festivals. Apunten que és un exercici exemplar, perquè combina els canals de producció i distribució tradicional amb les llicències lliures.
'Hello World! Processing' (dv. 18 h). El documental dedicat a la computació creativa que signen Raúl Alaejos i Abelardo Gil-Fournier obre les portes a noves formes d'organitzar el pensament. Les solucions enginyoses que mai havíeu imaginat... i tot gràcies a la informàtica.
'La Luz de Mafasca' (dv. 19.45 h). A Zacarías de la Rosa potser el recordeu del Festivalito, el primer festival de cinema digital d'Europa del qual va ser impulsor. A BccN presenta un film basat en una llegenda de les Illes Canàries; què passa amb qui es crua amb la llum de Mafasca? La resposta, aquí.
'Good night Sofia' (ds., 18 h). Així es titula el film sortit de les entranyes de l'italià Leopoldo Moro, una història gairebé terapèutica que gràcies a la lliure circulació d'internet ha aconseguit arribar a una vintena de països. El mateix Moro parlarà de l'experiència al BccN.
'Manic Pixie Dream' (ds., 19.30 h). Darrere la història d'unes fans i d'un dels vídeos més vistos d'internet hi ha molta teca. Tot plegat és obra de Pablo Maqueda, creador del model de producció cinematogràfica #littlesecretfilm i autor d'aquest film, indie i fresc segons el BccN.
'15 M: "Excelente. Revulsivo. Importante"' (dg., 19.30 h). Stéphane M. Grueso ha treballat com a director, però sobretot és un activista de la cultura lliure, i en aquest film relata el seu 15 M. Del festival el recomanen tant pel fons com per la forma.
Projecció de curts (dv., 18.45 i ds., 21 h ). Curtes vides en xarxa, aquest és el sobrenom que reben els curts internacionals que es podran veure al BccN; la selecció es completa amb obres de nova autoria de creadors locals, els 'made in Barcelona'. Per als petits de casa també hi ha ració: la sessió la programen a l'Espai Jove La Fontana (ds., 12 h) i hi podreu conèixer Big Buck Bunny, entre d'altres.