Christopher Walken

Els convidats d'excepció de Sitges 2016

Voleu saber qui són els pesos pesants que trepitjaran la catifa vermella aquest any?

Publicitat

No hi ha dubte que el festival de Sitges d'aquest any brilla quasi més pels seus convidats que per les pel·lícules del programa. Si voleu un autògraf, tant com un vampir vol una jugular on poder clavar els dos ullals, aquí teniu la llista de les 'celebrities' internacionals que aterren al Garraf en els pròxims dies. Són sis magnífics diabòlics –fa uns dies us vam dir que n'eren set, sí, fins que el festival va anunciar que per causes alienes a la seva voluntat Nicolas Winding Refn havia cancel·lat assistència–. No els fan por la mort ni els esperits, ni mirar el dimoni als ulls. I si no us porteu bé us faran escarmentar amb mètodes molt dolorosos. Gaudeixen fent-nos patir...

1. Max von Sydow

Un actor llegendari. Era el cavaller de l'armadura que jugava als escacs amb la mort a 'El setè segell' de Bergman, en una platja de pedra a Suècia, i també l'ensotanat pare Merrin a 'L’exorcista'. En els darrers temps l’hem vist a l’Episodi VII de 'Star wars', l'última franquícia de la saga, i fent un paper a l'última temporada de 'Joc de trons'. Amb 87 anys, recollirà el Premi Honorífic del Festival de Sitges, que se li entregarà a la gala inaugural, just abans de la projecció d''Inside' de Miguel Ángel Vivas.

2. Christopher Walken

El recordareu com el soldat que portava un rellotge dins del forat del cul a 'Pulp fiction'. Va entrar a 'La zona morta' de Stephen King, i va fer rodar caps sobre un cavall diabòlic a 'Sleepy Hollow', de Tim Burton. A banda d'altres papers memorables com el d''El caçador' de Michael Cimino, que li va valdre un Òscar al millor secundari, ha aparegut en pel·lícules de gènere com 'Communion''El placer de los extraños' i 'La momia (trance)'. I és per això que rebrà, 'ex aequo' amb Von Sydow, el Premi Honorífic del festival. Ell, però, a la sessió de cloenda.
Publicitat

3. Bruce Campbell

Es va distingir com l’actor predilecte de Sam Raimi a finals dels 80, i va encarnar el mític Ash Williams a la trilogia 'The evil dead', un relat de possessions infernals en què es feia amputar un braç infectat pel diable i s’hi collava una serra elèctrica en substitució. També el recordareu per 'Maniac cop' i a 'Bubba-ho-tep', pels cameos a 'Spiderman' i per les seves aparicions a 'Xena: la princesa guerrera'. És una icona dins del fantàstic, tant en cine com en televisió. Vindrà a Sitges a sembrar monyons i, de pas, li donaran el premi Màquina del Temps. No el feu empipar...

4. Paul Schrader

El festival de Sitges estrena 'Dog eat dog', un drama 'noir' amb Nicholas Cage, dirigit per l'històric Paul Schrader, el quart mosqueter que ens visita aquest any. Schrader es va fer famós com a guionista d'alguns dels clàssics de Martin Scorsese, films immortals com 'Taxi driver' i 'Toro salvaje'. Va dirigir pel·lícules com 'The cat people', un 'remake' insípid de 'La mujer pantera' de Jacques Tourneur amb Natasha Kinski de dona felina. I després va convertir Richard Gere en un 'American gigolo', quan encara no tenia cabells blancs. Busqueu-lo al Garraf!
Publicitat

5. Barbara Crampton

El carisma d'aquesta rossa explosiva no és d'aquest món. Als anys 80 va festejar amb el diable en algunes pel·lícules de terror lovecraftià com 'Re-animator' i 'From beyond', on es veia atacada per criatures terribles amb la cara com un xiclet enganxat entre la sabata i el terra. Ara que s'acosta a la seixantena, Barbara Crampton segueix vinculada al món paranormal. La vam veure a 'We are still here', la història d'una casa encantada que despertava del seu somni espectral cada trenta anys. Pèls de punta.

6. Rob Zombie

És el nom artístic d'aquest cantant de metal, fundador de la banda White Zombie, que porta els cabells llargs com si se'ls hagués cremat amb aigua oxigenada i samarretes dels Ramones. I que, a més, fa pel·lícules tremendes de sèrie B, entre les quals destaquen 'House of 1000 corpses' i 'The devil's rejects'. Ara ve a Sitges a presentar '31', un homenatge als 'slashers' dels 70, a aquelles pel·lícules d'assassins pertorbats tipus 'La matança de Texas'. Està clar que aquest zombi demana carn.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat