A todos los chicos de los que me enamoré
Foto: NetflixA todos los chicos de los que me enamoré
Foto: Netflix

Les 15 millors pel·lícules romàntiques que pots veure a Netflix

Comèdies, històries adolescents, afers prohibits, amor LGTBI i molta més tendresa que pots veure a Netflix

Dani CabezasMireia Deu
Col·laborador: Borja Duñó
Publicitat

Saps aquesta sensació de voler arribar a casa, estirar-te al sofà per veure una pel·lícula romàntica i no trobar la pel·li perfecta? Et comprenem, per aquest motiu t'hem creat una llista amb les 15 millors pel·lícules romàntiques de Netflix perquè deixis de buscar i t'ocupis, només, de les crispetes i la manta.

Pot ser que et vingui de gust una història d'amor dramàtica –de les de plorar a llàgrima viva–, o que busquis una pel·lícula una mica més picant –per a incitar a una nit mogudeta–, o potser prefereixes una comèdia romàntica adolescent –per rememorar vells temps. És igual, busquis el que busquis, aquí trobaràs amor i romanticisme per tots costats. Dona un cop d'ull a la nostra selecció i gaudeix de les millors pel·lícules romàntiques de la plataforma. 

NO T'HO PERDIS: Les 50 millors pel·lícules per veure en família

Pel·lícules romàntiques

1. Love actually (2003)

Deixant de banda les pel·lícules ensucrades típicament nadalenques amb uns arguments força suats a base de 'noia coneix noi en un poble americà després d'haver sortit fugint de la gran ciutat', 'Love actually' és, sens dubte, la cinta d'amor per excel·lència d'aquestes dates. Les seves poc més de dues hores de durada donen perquè diverses parelles s'enfrontin a viure, gaudir o patir els diferents moments pels quals passa una relació d'amor. O de desamor. Perquè en aquesta trama hi ha una mica de cada i molta emoció.

2. Pretty woman (1990)

Resulta pràcticament impossible trobar algú que no hagi vist 'Pretty woman'. Al capdavall, no passa gaire temps sense que la tornin a emetre per la tele. I això no obstant, reconeguem-ho: més d'una vegada hem tornat a veure aquesta pel·lícula romàntica. I és que la història d'amor entre una prostituta (Julia Roberts) i un home de negocis acabalat (Richard Gere) segueix resultant, malgrat tot, irresistible.

Publicitat

3. Brokeback mountain (2005)

Poques pel·lícules han tractat amb més mestratge l'amor entre dos homes com ho va fer Ang Lee a 'Brokeback mountain'. La pel·lícula va captivar el 2005 crítica i públic i es va emportar tres premis Óscar amb la seva història sobre dos homes (Heath Ledger i Jake Gyllenhaal), que es coneixen i s'enamoren durant l'estiu del 1963 mentre treballen al pasturatge d'ovelles a la muntanya Brokeback, un lloc fictici a l'estat de Wyoming.

4. Orgullo y prejuicio (2005)

Un clàssic d'època. Aquest romanç protagonitzat per Elizabeth Bennet (Keira Knightley) i Fitzwilliam Darcy (Matthew Macfadyen) és una adaptació de Joe Wright de l'obra mestra que va escriure Jane Austen. En la classicista Anglaterra de finals del segle XVIII, les relacions amoroses estan encobertes per una societat burgesa que busca aconseguir bons matrimonis per a les dones, per evitar acabar en la misèria. Conduïda per l'orgull i el prejudici, la mesquinesa i la promiscuïtat, descobrirem la història de Lizzie i Darcy on l'amor vol prevaler per sobre de qualsevol classe social.

Publicitat

5. A todos los chicos de los que me enamoré (2018)

Basada en la novel·la homònima de Jenny Han, passa a la gran pantalla  –o petita depèn de la teva TV– gràcies a Susan Johnson qui dirigeix aquesta comèdia romàntica juvenil. Protagonitzada per Lara Jean (Lana Condor), una jove que escriu cartes d'amor als nois dels quals s'enamora. Un dia la seva tranquil·la vida estudiantil es posa potes enlaire quan, per error, les seves cartes arriben als seus destinataris.

6. Malcom & Marie (2021)

Aquesta producció va ser filmada en secret, en només dues setmanes, durant la quarantena i en blanc i negre. El director és Sam Levinson i els protagonistes Malcom (John David Washington) i Marie (Zendaya) i junts narren una història molt real: la dura convivència en parella, una relació que va de l'amor a l'odi i de l'odi a l'amor constantment. Empatitzaràs amb els protagonistes i (gairebé) t'endinsaràs en les seves discussions com si formessis part d'elles.

Publicitat

7. The Holiday (2006)

Beneïdes comèdies romàntiques, que boniques són, que poc realistes i que ximples ens posen a alguns. 'Vacaciones' ('The holiday') és una d'aquestes pel·lícules que et fan creure en l'amor. La directora és Nancy Meyers i la peli explica la història de dues dones, Amanda Woods (Cameron Diaz) i Iris Simpkins (Kate Winslet) que, cansades de les seves rutinàries vides, decideixen intercanviar-se els habitatges –una viu a Los Angeles i l'altra en un poblet aïllat al Regne Unit–, i així, com per casualitat, troben l'amor.

8. Perdona si te llamo amor (2014)

Un romanç juvenil (o no, depèn de com el miris) que no pretén ser comèdia, però que ho acaba sent del poc realista que és. 'Perdona si et dic amor' (2014) és la versió espanyola de 'Scusa ma ti  chiamo amore' (2008) que a la mateixa vegada és una adaptació de la novel·la de Federico Moccia. Àlex (Daniele Lotti) és un alt càrrec d'una agència de publicitat que irromp en el camí de Nikki (Paloma Bloyd) una estudiant de 17 anys. Àlex, qui busca desesperadament l'estabilitat emocional, resulta topar-se amb un amor juvenil i semblant a una muntanya russa de sentiments.

Publicitat

9. Ahora o nunca (2015)

Maria Ripoll dirigeix aquesta comèdia romàntica protagonitzada per Eva (María Valverde) i Àlex (Dani Rovira), una parella espanyola que decideix fer el pas i casar-se al poble anglès on es van enamorar. La trama comença el seu joc quan el nuvi i la família es disposen a agafar un vol cap al destí de la cerimònia, però els enxampa una vaga de controladors aeris que els fa difícil trobar-se amb la núvia. Un exemple que si alguna cosa pot sortir malament... ja sabeu com acaba la frase.

10. Elisa y Marcela (2019)

Isabel Croixet, inspirada pel primer matrimoni homosexual registrat d'Espanya (1901 a Galícia) i el llibre escrit per Narciso de Gabriel, dirigeix 'Elisa i Marcela', un drama romàntic dels quals cal veure peti qui peti. Marcela (Greta Fernández) coneix a Elisa (Natalia de Molina) a l'escola on treballen i acaben per enamorar-se. Els pares de Marcela sospiten de la seva relació i decideixen enviar-la a Madrid. Per correu, les dues dones mantenen el contacte i quan anys més tard Marcela torna, tracen un pla per a poder estar juntes sense ser el centre de les enraonies.

Publicitat

11. Crazy and stupid love (2011)

Cal Weaver (Steve Carrell) ho tenia tot: èxit en el treball, unes filles precioses i la mateixa dona des del col·legi. Tot fins que ella, Emily (Julianne Moore), li confessa que li ha estat infidel. Perdut i sense rumb, Cal coneixerà a Jacob (Ryan Goosling), un atractiu que lliga molt que li ensenyarà com tornar al mercat. Una comèdia romàntica que agafa allò tràgic i ho converteix en riures per  fer-te passar una estona destornillant.

12. Sentido y sensibilidad (1995)

Tornem a les clàssiques, en aquesta ocasió ens remuntem a 1995 quan Ang Lee va dirigir aquest romanç, producte de l'adaptació de la novel·la homònima de Jane Austen, en la qual es narra la vida amorosa de les germanes Dashwood, Elinor (Emma Tomphson) i Marianne (Kate Winslet), qui han d'enfrontar-se a la caiguda de la seva posició social després de la mort del seu pare. Les germanes hauran de refer la seva vida al camp on, en el lloc menys esperat, troben l'amor i la passió. Un drama amb subtils tocs de comèdia, que mostra el duel entre l'amor i la classe social, les passions i els desenganys.

Publicitat

13. Con derecho a roce (2011)

Jamie (Mila Kunis) i Dylan (Justin Timberlake) són dos joves que estan "emocionalment malmesos" i que, per casualitats de la vida, coincideixen per treball. Ella, caçatalents, tracta de convèncer a Dylan perquè es mudi a Nova York i sigui el nou director artístic de la revista 'GQ'. Tots dos, els qui passen de relacions sentimentals, emprenen una amistat amb dret a frec. Una comèdia de 2011 de Will Gluck amb molta gràcia, una mica d'humor i una mica de sexe.

14. Call me by your name (2017)

El director Lucca Guadagnino aconsegueix capturar l'essència d'un amor d'estiu. Concretament, l'estiu de 1983 a Itàlia, quan Elio (Timothée Chalamet) un jove de 17 anys que estiueja amb els seus pares en una casa de camp, coneix a Olivier (Armie Hammer), l'assistent del seu pare. Al principi la seva relació és distant, però a poc a poc neix l'afecte i d'allí passaran a una intensa atracció. Un drama romàntic homosexual ambientat en els anys 80 que et farà còmplice del seu desig.

Publicitat

15. Come. Reza. Ama (2010)

Dirigida per Ryan Murphy i protagonitzada per Julia Roberts explica una història d'amor propi, encara que també hi ha molt d'amor romàntic. Cansada dels seus fracassos emocionals i de la seva rutinària vida de treball, una dona, Liz, decideix trencar amb tot per a retrobar-se amb ella mateixa. Com? A través d'un viatge per Itàlia –on aprendrà a menjar sense preocupacions–, l'Índia –on aprendrà a resar– i Indonèsia –on acabarà per saber que ja ha arribat al final del seu viatge. Si estimes viatjar, amb aquesta pel·lícula podràs fer la volta al món.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat