Vivienne Westwood
Foto: Moritz Feed Dog 2023Vivienne Westwood

Moritz Feed Dog 2023

El festival de documentals de moda arriba del 22 al 26 de març a Aribau Multicines
  • Cine, Documental
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Time Out diu

Si sou 'fashion victims' no us podeu aquesta cita amb els millors documentals sobre moda als cinemes Aribau Multicines del 22 al 26 de març. Reivindicant que la moda és cultura, el Moritz Feed Dog: Barcelona Fashion Documentary Film Festival torna a la nostra ciutat amb propostes tan potents com el maltractament animal dins aquest sector, els diamants sintètics o Gianni Versace com mai s’havia vist abans. A més, aquesta edició el festival compta amb un tribut dedicat a la icònica dissenyadora i activista punk Vivienne Westwood, que va morir a finals de desembre de l’any passat. En aquesta secció especial es projectaran dos documentals que mostren que ‘tots els camins duen a Vivienne Westwood’.

La moda és un reflex més de l’actualitat i el festival ho ha volgut mostrar donant un espai a debats socials com la qüestió del gènere, la perspectiva postcolonial o la identitat, un concepte que té un espai propi dins la programació. Més enllà de crear bellesa, un aspecte que també cal tenir present, la moda arriba fins a les situacions més quotidianes. Les generacions més joves estan creixent en aquesta quotidianitat on la llibertat i l’experimentació estan a peu de carrer, però no podem oblidar de les personalitats que ho han fet possible, com per exemple Azzedine Alaïa, Vivienne Westwood o el barceloní Toni Miró, tres personatges queden ben representats en aquesta edició del festival. 

Quina programació hi ha aquesta edició?

Aquest any la programació compta amb produccions d’arreu del món, produïdes entre 2012 i 2023. Com a novetat, el Moritz Feed Dog no només dedica una secció a Vivienne Westwood, sinó també al director francès Olivier Nicklaus, projectant tres dels seus títols. Aquí us deixem alguns dels documentals que podeu veure:

Azzedine Alaïa: the couturier who shaped women

Aquest documental sobre l'icònic ‘couturier’ (costurer) franc-tunisià, Azzedine Alaïa, és l’encarregat d’inaugurar el festival. El llargmetratge mostra la vida d’Alaïa des que va arribar a París el 1956 fins que va treballar amb Grace Jones o Michelle Obama. Amb el lema ‘jo faig roba; les dones fan moda’, aquesta projecció mostra la història d’un dissenyador refinadament descarat i culte. 

All Man: The International Male Story

De la mà dels nord-americans Bryan Darling i Jesse Finley, aquest documental posa en debat la masculinitat més clàssica, i com l’anonimat juga un paper important a l’hora de desfer-se d’aquesta masculinitat. ‘All Man: The International Male Story’ explica la història de la revista International Male i celebra el seu impacte a la comunitat gai amb imatges d’arxiu exclusives. 

The Genius of Gianni Versace Alive

S’ha parlat molt de Gianni Versace; d’ell, del seu assassinat, de la seva amistat amb la princesa Diana… Però encara es pot fer una aproximació diferent del fundador de Versace. El director italià Salvatore Zannino presenta aquest documental on mostra una imatge del dissenyador narrada des de la perspectiva dels qui van ser la inspiració de l’italià: els seus models masculins. Els testimonis aporten vivències professionals i personals amb el dissenyador que fan que l’espectador es transporti als anys 80, quan Gianni Versace va dur al cim a la que segueix sent una de les marques més famoses del món.

Toni Miró, amb els cinc sentits

Aquest curtmetratge de Peté Soler fa un homenatge al dissenyador barceloní Toni Miró, mort sobtadament el febrer de l’any passat. Miró va ser un modista multidisciplinari i pioner a la seva època, sent un dels primers a incorporar a les seves passarel·les a persones de totes les edats completament anònimes. Amb un amor infinit cap a Barcelona, Miró s’inspirava en el mar de la ciutat comtal per a fer els seus dissenys, així com per obrir la seva ‘boutique’ GROC, que es va convertir en un punt de trobada social. 

Westwood: Punk, Icon, Activist

No és el primer cop que la reina de la moda punk està representada al festival. Aquest mateix documental de Lorna Tucker va inaugurar el Moritz Feed Dog de 2018, un llargmetratge que mostra el costat més sincer de la icònica dissenyadora Vivienne Westwood, que va morir a finals de desembre de l’any passat. Aquest any, el festival ha recuperat aquest llargmetratge que forma part de la programació especial per fer tribut a la dissenyadora. Coneguda pel seu caràcter revolucionari, Westwood va ser la reina de la moda punk, i la seva trajectòria ha deixat una gran empremta dins el món de la moda amb imatges inoblidables com la d’ella de la mà de Pamela Anderson o acabant una de les seves passarel·les amb un cartell en protesta contra el canvi climàtic.

AntiFashion

Aquest documental és un dels tres que el Moritz Feed Dog inclou dins la secció dedicada al director Olivier Nicklaus. Nicklaus ha dedicat part de la seva carrera a mostrar la moda des de l’‘after punk’ fins a l’actualitat, ajudant-nos a entendre què ha passat perquè s’acabi una època i en comenci una altra. ‘AntiFashion’ mostra la que es considera l'última gran dècada de la moda: els anys noranta. Els conflictes socials com la crisi econòmica, la guerra del Golf o el VIH es reflecteixen a la roba, començant a qüestionar-la. 

Quant valen les entrades al Barcelona Fashion Documentary Film Festival?

Les entrades senzilles estan a la venda des del 3 de març fins al 19 de març per 8 , tot i que també es poden comprar durant el festival a 8,50 . També hi ha dos abonaments: el bàsic, que inclou tres projeccions per 22 €, i el gran, que són sis projeccions a 40 .

Detalls

Lloc web de l'esdeveniment
moritz.feeddog.org
Adreça
Preu
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà