Excursions en família
Excursions en família

3 excursions en família per Barcelona i rodalia

Us portem tres rutes per descobrir en família llocs magnífics de Barcelona i dels seus voltants

Publicitat

Poseu-vos les vambes, agafeu motxilla i cantimplora i en marxa. El dia que més us vingui de gust, a peu i sense anar gaire lluny de casa, podeu descobrir la natura que envolta Barcelona. I ho podeu fer compartint passes plegats: petits i grans. Us recomanem tres excursions per tota la família que us faran viure un diumenge diferent!

NO T'HO PERDIS: 50 llocs per anar amb nens a Barcelona.

L’ermita de Sant Medir

Pels que som nascuts a Gràcia, Sarrià, Sant Gervasi o La Bordeta, Sant Medir és sinònim de caramels. Quan encara no aixecàvem ni un pam de terra ja baixàvem al carrer per viure en directe aquesta cavalcada, molt més petita que la de reis però, per nosaltres, més màgica. La festa se celebra cada any als barris, però al migdia totes les colles pugen fins a l’Ermita de Sant Medir, a Collserola. Aquest santuari és d’origen romànic, vaja, més vell que tots nosaltres i tot i trobar-se  ja al terme municipal de Sant Cugat s’hi pot arribar en una caminada.

Planteu-vos a Mundet: a peu, en metro... i si ho feu en cotxe, aparqueu a tocar de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona on hi ha una esplanada just als peus del camí per on començarem la nostra ruta. D’entrada no hi poseu un ritme molt alt perquè us espera una bona pujadeta en zig-zag que no té un pendent molt pronunciat, però és llarga i persistent. No us obsessioneu i aprofiteu per aixecar la vista i gaudir de la panoràmica: es veu tot Barcelona!

Després d’un parell de kilòmetres de pujada, trobareu un encreuament que us farà triar: o el passeig de les Aigües o el Turó de Valldaura i el de Margarola. Aneu a pel segons! Ara, no caldrà que hi arribeu, això ja ho deixem al vostre gust. Nosaltres seguim recte i en trobar-nos amb tres opcions més de camí girem a la dreta per acabar de ple en un cartell on ja apareix el nostre objecte de desig: l’Ermita de Sant Medir. Relaxeu-vos perquè ara tot fa baixada! En els kilòmetres que us separen del santuari barrejareu corriols envoltats de vegetació amb camins més amples: tot aquest bosc hi ha a Barcelona? Sí! Encadenareu el carrer del Saüc, amb el de Llentiscle i l’Espàrrec i per tocar amb les mans l’ermita només us caldrà fer un últim petit esforç en una pujada forta però curta. Ja hi sou! Ubicada en una clariana, és petita però entranyable. Si heu passat calor, aquí trobareu la font del Camp del Miracle on podreu remullar-vos o beure una mica d’aigua. Si heu pensat a quedar-vos-hi una estona, porteu menjar i estovalles de casa perquè hi ha unes taules ideals per fer un pícnic. Mengeu, xerreu i que els petits juguin entre la vegetació que rodeja la zona!

  • Llocs d'interès
  • Parcs temàtics
  • Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes
Tibidabo
Tibidabo

L’Hotel Krueger, l'Embruixabruixes, els Troncos... no sabem quin triar! Al primer passem por, al segon cridem i al tercer el que volem és mullar-nos. El Tibidabo és el nostre parc d’atraccions, el de Barcelona i li tenim estima. Sabeu què? Si el trobeu a faltar podeu arribar en una caminada. Ara mateix el Parc està tancat fins a nou avís, però l'excursió mereix igualment la pena. Un cop a dalt de tot, podreu passejar per algunes zones sense gastar-vos ni un duro.

Sortiu des de la Plaça Bonanova i deixeu enrere la Universitat de la Salle Bonanova. Aviat us donareu de nassos amb la Torre de Bellesguard: construïda per Gaudí, és una de les seves obres més desconegudes, ja que fa poc que està oberta al públic. Després d’aquest viatge al modernisme gaudinià seguiu fent passos cap amunt i enfileu un tram de terra que us deixarà al passeig de les Aigües. Aquí toca girar a la dreta i fer uns metres fins a trobar el Camí de Vallvidrera a Barcelona. No gaire més lluny desvieu-vos de nou a la dreta per un corriol que s’endinsa en el bosc i que podria portar-vos també a l’Observatori Fabra. Caminareu durant una estona per una zona més boscosa, amb arbres rodejant-vos que us premiaran amb ombres i us ajudaran a agafar aire. Ja pràcticament heu arribat! Agafeu els petits perquè tocarà travessar una carretera que és un pèl traïdora, però després ja només restaran uns metres més de pujada per arribar al parc. Mentre el parc d'atraccions estigui tancat per les restriccions, aprofiteu per visitar la zona d’accés gratuït del Temple Expiatori del Sagrat Cor i pugeu les escales que el rodegen. Unes vistes d’escàndol! Un cop fet, descobriu el Camí del Cel i divertiu-vos als seus tobogans: n’hi ha de curts, de llargs, de tub i de diferents mides i perfils.

Publicitat
  • Què fer
  • Fora de Barcelona
El Delta de Llobregat
El Delta de Llobregat

Bombera, astronauta, pilot... què vol ser de gran el vostre fill/a? Si a la canalla els hi agraden els avions, aneu d’excursió al Prat de Llobregat. Al·lucinaran i vosaltres també! Aneu amb la línia 9 de metro fins a Les Moreres i deixeu enrere els carrerons del Prat per buscar el verd i el blau del Delta. Un cop trepitgeu la carretera de la Bunyola seguiu-la perquè aviat us portarà fins al mirador de l’Aeroport del Prat. Tots hem vist algun avió al llarg de la nostra vida, però sentir-los i observar-los de tan a prop impressiona. Paraula! Trobareu cadires de pedra on seure i passar-vos una bona estona contemplant aquests monstres de l’aire. Ara hi ha menys afluències d'avions per causes òbvies, però l'aeroport del Prat segueix rebent passatgers, així que la contemplació d'avions està garantida!

Quan en tingueu prou us proposem triar entre dos itineraris: el que us portarà fins a la desembocadura del Llobregat o un segon que acaba als edificis de Carrabiners. El primer us portarà a passejar just al costat del riu, visitant el mirador de Cal Lluquer, la Torre de Cal Malet, la platja de Ca l’Arana o l’Estany de Cal Tet. Estigueu atents perquè entre passa i passa podreu descobrir una gran quantitat de peixos i d’ocells. Si trieu la segona opció, també visitareu Cal Tet, però després anireu ja cap a la Torre de la Bunyola –un mirador de traca!-, la caserna dels Carrabiners i el Semàfor. No, no és un semàfor com els que trobeu als carrers. És la casa de Senyals, un edifici històric de finals del XIX, que regulava el trànsit marítim per la costa amb l’objectiu de reduir el nombre d’accidents. Ara, s’ha convertit en un perfecte mirador d’aus!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat