Bike Polo

Bike Polo a Barcelona

Una bici, un bastó i a fer gols!

Publicitat

Escombrant. Així comencen les nits de bike polo de la Filipa, la Marie, el Javi o el Miguel. Tots els dilluns i dimecres escombren amb paciència i, a poc a poc, buiden de sorra la pista que s’amaga dins els jardins de la Hispanitat. Les bicis esperen al costat. Un cop llesta, comença la festa. Oblideu-vos dels cavalls! Aquí, la protagonista té dues rodes i respon al nom de bicicleta. Tres jugadors per equip, dues porteries i un objectiu: fer gol. Prohibit? Posar el peu a terra! Juguen a Hardcourt Bike Polo a Barcelona i des de fa uns anys el seu punt de trobada és una pista rodona de patinatge, enjardinada, a tocar de la Sagrada Família i que es coneix com l’aspirina. “Ens trobem sobre les nou de la nit i depèn de l’energia i del dia ens hi podem estar fins les dues o les tres de la matinada! Imagina’t, si tinguéssim una pista rectangular, en condicions i que no s’omplís de sorra cada dos per tres...”, ens diuen.

Aquest bike polo urbà va néixer del beneit avorriment d’un grup de missatgers de Seattle i, ara, es juga en comunitats d’arreu del món. La de Barcelona camina des del 2009 i va a ratxes. “Som de tot arreu. Hi ha gent de Portugal, d’Itàlia, de Xile, del Perú, de França... molts juguem un temps però estem de pas, així que el grup es renova constantment. En els darrers mesos hem sumat força jugadors nous”. Ara, són una trentena els que pedalegen fins a la Hispanitat cada nit: per jugar a bike polo o, simplement, per xerrar i veure’s.

La cosa va així: arriben, posen la pista a punt i, de forma natural, sis pugen a la bici per jugar un partit que s’allarga uns 10 minuts o fins que un equip fa cinc gols. I després ve un altre i un altre i un altre... “Al principi es jugava amb fixies però ara ja hi ha bicis específiques de polo: tenen només un fre, no porten marxes i són juganeres. Són més petites però més resistents, amb unes rodes més gruixudes”. En voleu una? “Parleu amb l’Alejandro”. Creador de les marques La Hija de la Coneja i El Perro de Mallet fabrica bicis i accessoris a Barcelona.

Publicitat

Ara, per començar, deixeu-vos caure per la Hispanitat. Us deixaran bici, casco –com els d’hoquei-, guants i mallet. Eing? Aquest últim és el bastó, el pal que s’utilitza per colpejar la bola. Amb tot posat, entrem a l’aspirina i formem equip amb dos jugadors top, el Javi i el Miguel. A una mà portem el mallet, amb l’altre premem el fre i els peus no han de tocar al terra: “Bé, com estàs començant... tranquil·la, si caus no passa res”. Gràcies! Abans de res ens recomanen que rodem una mica, que ens acostumem a la bici. Amb tothom a punt, ens col·loquem a banda i banda del camp, mentre la pilota és al mig. Xiulet inicial i a per ella. Pedalegem còmodament, ens sentim lliures, feliços i ens divertim. Ara, quan intentem conduir la bola o colpejar-la, és un drama. “Molt bé! Quina aturada! Segueix així!”. No es cansen de dir-nos-ho, ens miren amb bons ulls. Posem el peu més d’un cop a terra però no caiem ni xoquem. Juguem amb polistes amb experiència que tenen un control total de la bici i que fan autèntiques filigranes. Un exemple? El gol d’esperó del Miguel. De traca!

Publicitat

Com heu arribat al bike polo? És la pregunta per excel·lència! Alguns els veuen un dia i demanen provar, d’altres el coneixen perquè treballen en una botiga de bicis, són missatgers, fan BMX o downhill... “Jo vaig començar a jugar-hi a Shangai. Amb uns col·legues vam crear un grup del no-res, jugàvem sota un pont i érem totalment amateurs. Aquí, a Barcelona, millores moltíssim perquè hi ha més gent que el practica, es fan campionats...” ens diu el Miguel.

Publicitat

De fet, juguen a la Lliga del Sol, formada per equips principalment francesos però també participen en tornejos puntuals que es fan arreu del món. També, a Barcelona, són amfitrions del campionat que s’organitza en el marc del Rueda, el festival de cinema ciclista. “Els equips no acostumen a ser fixes, ens barregem perquè tothom jugui i per passar-ho bé. Ens trobem amb jugadors d’arreu del món, vaja, tenim casa a mil llocs perquè, al final, ens acabem coneixent tots i som amics dins i fora del camp”.

Urbà i per tots, no elitista. I, divertit. “Massa, enganxa”. I fàcil de provar. Tant com passar qualsevol dilluns o dimecres pel parc de la Hispanitat. No cal que porteu res. Bé, potser alguna cosa de picar però res més. La bici i altres la posen ells, vosaltres només heu de preocupar-vos d’enganxar-vos-hi. Tot i que s’estimen l’'aspirina', volen ampliar la família de jugadors i tenir una casa –rectangular- pròpia!

Publicitat

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat