© Christoffer Sjostrom

Els 5 indrets preferits per fer esquí de fons segons Laura Orgué

Parlem amb la millor esportista d'esquí nòrdic que ha donat el nostre país

Publicitat

Si penseu en esquí de fons i no us ve al cap la imatge de Laura Orgué, és que heu viscut en una cova els darrers 15 anys. Aquesta igualadina és la millor de la història de l'esquí nòrdic del país, aconseguint un desè lloc als Jocs Olímpics de Sochi.Ara, retirada d'aquesta modalitat, Orgué segueix competint en esquí de muntanya i trail running. Tot i ser campiona del món en ambdues disciplines i seguir acumulant victòries, reconeix que res li aporta tanta felicitat com lliscar sobre els esquís de fons: "El què més m'agrada de l'esquí de fons és que és un esport molt complet. Per una banda, l'exigència física és alta, ja que treballen molts grups musculars i, d'altra banda, té una combinació de moltes altres activitats en una: té un punt d'atlètic, d'estar en un entorn de natura i aire lliure, de velocitat i lliscament.... s'ha de tastar!".

Avui seiem amb la Laura Orgué perquè ens desvetlli els seus racons preferits de la geografia catalana on practicar aquest esport molt complet. En aquest sentit, explica: "A l'esquí de fons descobreixes la sensació de lliscar, que és gairebé d'ingravidesa... El meu consell per qualsevol que s'iniciï en l'esquí de fons és que ho provi més d'un dia. Va molt més enllà de "caminar sobre la neu"! No us desanimeu amb la primera impressió, és un esport que requereix una mica d'insistència però és molt gratificant".

Prat Muntaner - Sant Joan de l’Erm

A l'Alt Urgell s'hi troba una de les pioneres en això de l'esquí de fons al nostre país. L'estació de Sant Joan de l'Erm es situa en un pla al mig del bosc on hi havia un antic santuari (d'aquí el nom diví). 50 km de pistes esquiables de tots els nivells que s'enfilen fins a Port Ainé. El que és millor per a la Laura Orgué, però, són les vistes: "Directes al Cadí, precioses", diu.

Estació d'esquí de Sant Joan de l'Erm http://www.santjoandelerm.com/

Les Foques - Tuixent la Vansa

A la zona de Prat Llong, a l'estació d'esquí de Tuixent- La Vansa hi ha l'anomenat Bosquet de les Foques que, segons la Laura, "és un lloc realment especial" per practicar esquí de fons. "A mi m'agrada per la bellesa i la diversió del circuit, que és corbat i revisat per dins del bosc", afegeix. A Tuixent hi tenen fins a 30 km de circuits esquiables a la vessant nord del Port del Compte.

Estació d'esquí Tuixent-La Vansa
http://www.tuixent-lavansa.com/
Publicitat

Circuit “Pedres Blanques” - Aransa

L'estació d'esquí d'Aransa és gestionada des del 2013 pels veïns del poble, en un model únic de gestió. El seu objectiu, conservar una estació que "en els anys en què hi ha bona neu no té res a envejar a les grans estacions d'esquí de fons europees", apunta la Laura. De l'estació cerdana, el lloc preferit de la igualadina és el circuit de Pedres Blanques, de 4,2 kilòmetres, entretingut i variat per dins del bosc. A més, l'estació d'Aransa està connectada amb la de Lles, per la qual cosa es pot passar un llarg dia d'esquí de fons enllaçant les dues estacions.

Estació d'Esquí d'Aransa
https://aransaesqui.cat/
Publicitat

Cim del Trencacalders - Tavascan

"M'agrada molt la pujada a la part alta de l'estació de Tavascan, és un territori salvatge de gran bellesa". La Laura fa referència a un circuit de 14 km lineal que portarà als esquiadors més experimentats fins al cim d'aquesta estació del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Encara que no sigueu experts, a Tavascan també trobareu circuits per iniciar-vos en aquest esport tot descobrint la part més salvatge del Pirineu.

Estació d'esquí de Tavascan
http://www.tavascan.net/

Publicitat

Santuari de Montgarri - Baqueira-Beret

A la Vall d'Aran hi trobarem una de les excursions més boniques i completes que proposa Laura Orgué. Des del Pla de Beret es pot arribar fins al santuari de Montgarri, teló de fons ideal per qualsevol foto d'Instagram. Montgarri forma part també del recorregut de la Marxa Beret, una de les curses més mítiques de Catalunya d'esquí de fons. Aquest racó, a més, porta molts records a la Laura Orgué, que explica que: "Fa uns anys quan existia l'antiga estació de fons de Bonabé, s'hi accedia també des del Pallars. En aquesta antiga estació és on, quan tenia 3 anys, em vaig iniciar en aquesta disciplina".

Estació d'esquí Baqueira-Beret
https://www.baqueira.es/

A més d'aquestes cinc estacions, a Catalunya hi ha també les estacions d'esquí nòrdic de Guils-Fontanera, Lles i Virós-Vall Ferrera. Totes elles formen part de la Mancomunitat Tot Nòrdic, que ofereix forfets d'11 € per un dia d'esquí i de 120 € per temporada.
Publicitat

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat