jugger

Els esports més friquis de Barcelona

Obriu la ment i atreviu-­vos a provar els esports més originals de la ciutat!

Publicitat

Sou uns avançats al vostre temps? Demostreu-­ho! A l’hora de triar esport, fugiu dels clàssics i deixeu­-vos sorprendre. A Barcelona podeu divertir­-vos jugant a Quidditch, practicant el rugbi subaquàtic o, fins i tot, relaxar­-vos a base de doga, una modalitat de ioga on treballes al costat del teu gos. Frikisme portat a l’extrem? Potser sí però abans de girar l’esquena als esports més curiosos de la ciutat, proveu­-los!

Quidditch

No porten capa ni vareta màgica, no volen pels aires i substitueixen l’escombra per un pal de pvc. El Quidditch va néixer a la ficció de la mà de J.K. Rowling i el seu Harry Potter però, al 2005, un grup d’universitaris van convertir aquesta disciplina literària en una de ben real i apte per a muggles –no mags­. Però... com juguen si no tenen escombres voladores? Doncs fàcil, corren amb un pal entre les cames. A Barcelona, els primers en agafar la quaffle van ser els Barcelona Eagles Quidditch Team i, poc després, van néixer els Wyverns. Mundials, europeus, seleccions... el Quidditch es practica arreu del món i no cal tenir ni papa de qui és Harry Potter per divertir­se buscant la papallona daurada! Si voleu jugar­-hi, deixeu-vos caure un diumenge pel costat del Besós!

Jugger

Dos equips, una pilota –el jugg­ i cinc jugadors per banda: nois i noies vestits d’esport però amb espases, bastons i escuts d’espuma a les mans que dissenyen estratègies i celebren punts. A què juguen? A Jugger! L’objectiu? Portar el jugg fins a la base contrària per sumar el màxim de punts possibles durant les 200 pedres del partit. Pedres, sí. Us ho traduïm? Uns 5 minuts. A Barcelona, hi ha un equip ja constituït, els Suricatos, i la comunitat jugger es cita els divendres i els diumenges al Parc de Joan Miró i s’organitza a través del grup de Facebook Jugger A.M. Barcelona. Llestos? 3,2,1... Jugger!
Publicitat

Pole Dance

“Jo faig pole!” Crideu­-ho ben fort! L’origen del Pole Dance està lligat als clubs de striptease i, d’entrada, això, li va restar visibilitat. Per sort, el tabú s’ha començat a esquerdar i neixen escoles on practicar­-lo, proliferen els campionats i cada cop és menys la gent que el practica en secret. Us ho resumim? Ball en barra! De Pole hi ha de diferents estils, exòtic, esport, contemporani... però la idea és crear una coreografia amb l’ajuda de la barra, on s’entri i se surti de forma neta de cada posició i el ball es vegi elegant. On podeu començar a fer girs? A Pole Dance BCN (Rocafort, 250), Pole Dance Factory (Plaça de les Dones, 36) o a Feeling Woman (Pere IV, 29­-35).

Kendo

Nois i noies vestint amb túniques, una armadura –bogu­ i un sabre a les mans. No us espanteu! Si mai heu vist a ningú practicant Kendo, d’entrada, l’escenari i els protagonistes us deixaran una mica parats. Ara, esteu davant d’un sistema de combat d’origen japonès que es considera hereu directe de diverses escoles d’esgrima japonesa clàssiques. Al Club de Kendo de l’UPC (Jordi Girona, 1. Campus Nord) podreu descobrir com es practica avui en dia. Si voleu conèixer l’origen de tot, piqueu a la porta del centre Shoshinkan (Rossend Arús, 6), fan classes de Katori Shinto Ryu, un dels esports que és llavor del Kendo actual.
Publicitat

Paleotraining

A la Sala Paleo de Barcelona (Bac de Roda, 120) el terra és de gespa, s’entrena descalç i no hi ha ni rastre de màquines ni peses, es treballa amb pedres i troncs. Sembla la típica estratègia de màrqueting per ser el més diferent de la classe, però en provar­ho, entens que cada element té sentit. Es juga i s’entrena en base a moviments tan bàsics com córrer a quatre grapes, saltar, aixecar pes o girar com una croqueta pel terra. Us hi podeu acostar buscant salut, desconnexió o rendiment... l’objectiu del centre és promoure la filosofia paleo a tots els aspectes de la nostra vida des de l’esport fins la dieta.

Pilates SUP & Pool

Si sou uns fanàtics de l’aigua però a l’hivern us fa mandra anar fins al mar... quedeu-­vos a la piscina. Al DiR Diagonal confien en Pilates SUP&Beach i junts aposten sense por per treure el Pilates sobre taula de paddle surf de l’aigua salada i portar­-lo fins la dolça. És una fusió de pilates amb una mica de ioga sobre una taula de SUP. Requereix molta concentració i és una bona manera de connectar amb el nostre cos fent un esport sense impacte. El millor? Que el factor piscina li afegeix un ganxo extra i que qualsevol moviment que hi realitzeu sobre el SUP triplica esforç i resultats.
Publicitat

Rugbi subaquàtic

Difícil triar­-ne un, però el Rugbi Subaquàtic està, segur, en el top 3 de més curiosos. Neix del Rugbi però el porta fins a l’aigua i els jugadors s’equipen amb material bàsic de busseig: aletes, màscara i tub o snorkel. Cada equip compta amb 12 jugadors, sis actius i sis a la banqueta i l’objectiu és introduir la pilota en la porteria metàl·lica de l’equip contrari. Us expliquem un secret? La pilota està plena d’aigua salada o glicerina, així s’enfonsa i és possible traslladar-­la d’una banda a l’altra del camp. Els Barcelona Rugby Subaquàtic fa 10 anys que el practiquen i entrenen a la piscina del Club Esportiu Mediterrani (Begur, 44-­52).

Doga

El ioga té mil versions però potser la vostra és la que es coneix com a Doga. Això sí, necessitareu un gos! Al Doga, se suma ioga i gos i es presenta com una oportunitat per compartir una estona amb el vostre amic de quatre potes: no farà postures estranyes, sinó que l’esport es convertirà en el millor vehicle per ajudar-­lo a què s’acostumi a les carícies i a estar a prop d’altres gossos aplicant tècniques de massatge. Feu­-vos amb una estora, que compartireu gos i amo, i contacteu amb la Patricia Guerrero, educadora canina, que organitza sessions al Parc de la Ciutadella (T. 626 74 17 63).
Publicitat

Subbuteo

Fubtol? Millor futbol taula! Eing? El Subbuteo consisteix a recrear un partit de futbol d’11 contra 11 sobre una taula. Els jugadors són unes figuretes que descansen sobre la ‘gespa’, es colpegen amb el dit i l’objectiu és marcar gols impulsant la pilota a través d’ells. Ideal per futbolistes mandrosos i pels fans de les bales que volen un punt més d’emoció i competició. Els Barcelona Futbol Taula promouen l’esport des de 1982 i si us hi uniu podreu jugar a Subbuteo a la ciutat o altres punts del món.

Bike Polo

Aquí la bici substitueix el cavall. D’entrada us estalviareu diners, que un animal costa molt de mantenir! Fusiona ciclisme, polo i una mica d’hoquei i, bàsicament, consisteix a moure’s sobre la bici i colpejar una pilota amb el pal per sumar gols pel teu equip. A Barcelona, ja fa un temps que les dues rodes pugen amb força, es multipliquen les botigues de fixies i els més passionals practiquen Bike Polo. La plaça de la Hispanitat (Diagonal / Aragó) és un dels centres neuràlgics del moviment però contacteu si no amb botigues com Barceloneta Bikes, The Bike Club o My Beautiful Parking.
Publicitat

Touch

El Rugbi dóna per molt, també per transformar­-se i convertir­-se en Touch. Noi, noia, jove, gran... el Touch és una variant en què s’eliminen els placatges i les melés, és a dir, que el contacte físic de xoc pràcticament no existeix. Això permet jugar amb equips mixtes i, en el joc, el més important és la velocitat, l’agilitat i la coordinació d’equip, a banda del fair play. A casa nostra tenim selecció catalana. La majoria de clubs de la ciutat compten amb una secció de Touch i també hi ha equips, com els Touch Barcelona, 100% centrats en aquesta disciplina.

Spiribol

Ho confessem, és la nostra debilitat! Des que vam veure a l’Spinelli de la sèrie ‘La banda del patio jugant a colpejar una pilota lligada a un pal teníem entre cella i cella descobrir de quin esport es tractava. És l’Spiribol! Spinelli picava la pilota amb la mà però, l’habitual, és utilitzar una pala. Això sí, la idea és la mateixa que a la sèrie: un pal clavat a terra del qual penja una corda amb una pilota. El joc es basa a fer girar la pilota al voltant del pal i guanya qui aconsegueix enrotllar per complet la corda al pal! La llàstima és que, de moment, només és fàcil trobar­-ho al pati de les escoles.
Publicitat

Geocatxing

No tenim clar si és un esport o no però és segur que buscar tresors pels carrers de Barcelona demana un gran esforç tant físic com mental. Ah, i és divertíssim! La nostra ciutat és amiga dels aventurers i entre edificis emblemàtics, cabines de telèfon i altre mobiliari urbà, podeu vestir-­vos de detectius i practicar el Geocatxing. El primer que heu de fer és registrar­vos a www.geocaching.com i triar un objectiu entre els més de mil tresors –catxés­ que s’amaguen per Barcelona. Comenceu per un de dificultat 1, de mida gran, mireu les coordenades on es troba i deixeu­-vos guiar pels comentaris i la pista que s’inclouen.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat