caça

Els esports més reials

Caça, vela, hípica... Els esports més populars entre els monarques europeus

Publicitat
Entre escàndols amorosos, casos de corrupció i sortides de to, als membres de les monarquies europees encara els hi queda temps per fer exercici. Teniu algun conegut que surti a navegar cada diumenge o es passi les tardes jugant a polo? Si la resposta és sí, potser esteu davant d'un futur monarca. I és que fins i tot entre salt i salt d'una competició eqüestre o les classes dirigides d'un gimnàs es pot amagar un rei. Us presentem els esports de sang més blava perquè no us falli el radar!

Caça (Joan Carles I)

“Lo siento mucho. Me he equivocado y no volverá a ocurrir”. Memes, raps, imitacions… a Internet te’n pots fer un fart de trobar vídeos i imatges que recreen una de les frases més famoses de l’ara ex monarca espanyol. Junt amb el “¿por qué no te callas?”, la cacera a Botswana i posterior disculpa és un dels s estrella de Joan Carles I. L’ex rei sempre ha estat un fan declarat de la caça i, de fet, té un pavelló privat de més de 1.000 metres quadrats situat a un quilòmetre i mig de la Zarzuela on guarda les seves armes i trofeus més preuats.

Vela (Felip VI)

Felip VI va ser l’abanderat de la delegació espanyola en els Jocs Olímpics del 92 de Barcelona, on va aconseguir la sisena posició en classe soling. Si formes part de la casa reial espanyola, estàs condemnat a practicar la vela, l'hípica o la caça. L’actual rei d’Espanya es va ajustar al patró a l’hora de fer esport. Va triar el mar i li va anar bé perquè la sisena posició a Barcelona li va reportar un diploma olímpic. En el duel familiar oceànic amb pare –olímpic a Munic–, mare –abanderada de Grècia a Roma 60 i suplent de l’equip hel·lè– i germana –Cristina, olímpica a Seül 88 i, també, suplent–, Felip VI guanya. En escàndols, de moment, no.
Publicitat

Handbol (Iñaki Urdangarin)

Abans d’omplir portades amb el Cas Nóos i ser apartat dels seus actes oficials per la Zarzuela, Iñaki Urdangarin era feliç jugant a handbol. El marit de la infanta Cristina va vestir la samarreta del Barça durant 14 temporades. Era el 7 del 'dream team' que dirigia des de la banqueta Valero Rivera i que, gairebé sempre, guanyava. Van alçar fins a sis copes d’Europa, cinc d’elles consecutives, i deu lligues Asobal. Urdangarin era un jugador d’equip, esquerrà, bon defensa i amb un gran llançament exterior. Internacional per Espanya, va guanyar dos bronzes olímpics, un a Atlanta 96 i un altre a Sidney 2000. Va ser, precisament, als jocs celebrats als Estats Units on va conèixer la dona amb qui es casaria un any després. El 2003 va començar la seva activitat com a empresari i, ara, segurament, maleeix el dia en què va canviar la pilota pels números.

Polo (Harry d'Anglaterra)

Des de disfressar-se de nazi en una festa fins a ser caçat una vegada i una altra borratxo sortint d’algun club o inclús despullat després d’una festa a Las Vegas. “Wild Harry”, així l’anomenen els tabloides britànics. El fill petit de Carles d’Anglaterra i Diana de Gal·les és un dels més hooligans del món monàrquic. A banda del seu vessant més polèmic, Harry també ha destacat per ser un gran esportista i són moltes les vegades que se l’ha vist gaudint del polo. A lloms d’un cavall i amb la maça a la mà, sobretot, ha participat en tornejos de caràcter benèfic, on fins i tot ha arribat a enfrontar-se al seu germà William. Potser, en cas de no ser príncep, hauria pogut dedicar-l’hi més hores i amb l’esport hauria portat una vida més centrada. Fins i tot el capità de la selecció anglesa de polo, Luke Tomlison, va assegurar fa poc que tant Harry com William tindrien condicions per formar part de l’equip nacional.

Publicitat

Hípica (Carlota Casiraghi)

Ha heretat de la seva mare Carolina el tro de reina de l’elegància. O això diuen les revistes del cor. A Carlota Casiraghi l’estima la premsa i tota sogra la desitjaria com a dona del seu fill. La seva sang és monegasca i, això, és sinònim de luxe però també de festa, bogeries, vida amorosa complicada i un dia a dia que sembla una successió de vacances en platges exclusives. A més, se li dóna bé l’esport, i això encara fa més ràbia. De ben petita va començar a muntar a cavall, i des del 2009 és gairebé una fixa en la Global Champions Tour, una competició que salta de ciutat en ciutat i que reuneix els millors genets del món. Durant el seu embaràs, amb escàndol inclòs per no haver passat primer per l’altar, la vam veure poc a cavall. Només sis mesos després de donar a llum ja va tornar a la competició i ho va fer –evidentment– guanyant. L’amazona monegasca es va emportar la Pro-Am Cup de Monte-Carlo, una prova en parelles.

Automobilisme (Pierre Casiraghi)

Entre la germana que enamora a tothom i el germà que va de hippie, Pierre Casiraghi és el més desconegut dels tres fills de Carolina de Mònaco. Mentre Andrea i Carlota semblen no preocupar-se gaire pel futur i van de Saint-Tropez a Formentera, Pierre és el que més trepitja Mònaco. Com al seu difunt pare, li agraden els esports de risc. Competeix en curses de vela –va batre amb el seu equip el rècord de la travessia entre Ciutat del Cab i Rio de Janeiro- i és bon paracaigudista. El que sorprèn més és que el maig de 2014 va arribar a debutar en l’automobilisme, disputant la primera de les proves de la VW Scirocco R Cup en Hockenheim com a convidat de Volkswagen.
Publicitat

Atletisme (Frederic de Dinamarca)

Diuen de l’hereu al tro de Dinamarca que l’interessa més l’esport que ser rei. Nosaltres ens ho creiem perquè sempre que pot passa d’inauguracions de ponts o hospitals i s’escapa a disputar maratons, se’n va d’expedició a Groenlàndia o agafa el veler i fa milles. El 1994 va ser un dels quatre escollits d’entre 300 aspirants per formar part del cos d’elit de submarinistes del seu país. I a l’agost de 2013 es va superar a si mateix participant en l'Ironman de Copenhaguen. El va completar en 10 hores i 45 minuts. A la marató disputada a la capital danesa el seu temps tampoc va estar gens malament: 3 hores, 22 minuts i 50 segons. Segur que a més d’un li surt l’esperit competitiu per intentar batre les seves marques però no seríeu els primers. Frederic no només practica tot tipus d’esports, sinó que també es dedica a promoure’ls. Des del 2009 forma part del Comitè Olímpic Internacional. Al COI no és l’únic amb sang blava: comparteix cadira, per exemple, amb Albert de Mònaco i Guillem d’Holanda.

Fitness (Daniel de Suècia)

Aquí es nota que la sang real no li ve de fàbrica sinó que l’ha adquirit en casar-se amb Victòria de Suècia, futura reina del país escandinau. No li parlis d’hípica, de polo, o de vela, el príncep Daniel és un home de gimnàs. Entrenador personal en els inicis, va conèixer Victòria perquè va ser l’escollit per ajudar-la a posar-se en forma. Després de moltes abdominals i flexions, de vuit anys de relació i de suportar les crítiques dels pares de la futura reina i de la premsa sueca, va triomfar l’amor. Una història de pel·lícula, vaja. Li van transformar el look, tallant-li el cabell i canviant-li les ulleres per unes de més modernes i, ara, les enquestes diuen que el príncep del poble ha fet créixer la popularitat de la casa reial sueca. Daniel Westling, ara Daniel de Suècia i duc de Västergötland és, a més de futur rei, propietari de l’empresa Balance Training, a través de la qual té tres gimnasos al centre d’Estocolm.

També t'agradarà

  • Esports
Botigues d'esports
Botigues d'esports
Els locals on trobareu tot l'equipament necessari per posar-vos en forma! Bon dia. Necessito (omplir forat) per fer esport. Us sona la pregunta? Sí, ja sabem que l'opció fàcil és anar al Decathlon, que està molt bé. Però també hi ha moltes altres opcions a la ciutat. Aquí teniu 10 botigues de Barcelona on podreu comprar tot l'equipament necessari per fer esport i posar-vos en forma. En marxa! Intemperie Els amos de ProBike són gent de dues rodes, però el 2003 ja es van olorar que a l’aire lliure s’hi podia fer molt més que pedalar. Amb 800 metres quadrats, aquesta botiga és un plaer per als sentits. L’únic problema és decidir-se entre tanta oferta –quina de les 150 sabatilles és l’ideal per al meu peu, per favor? Si al final us decidiu, posats a fer podeu estrenar material sortint per la muntanya amb les activitats del seu propi club esportiu. Mates No només les Munich són prou trendy –i catalanes– com perquè la gent t’aplaudeixi al Passeig del Born. Les Mates són del barri de Sants, i la família assegura orgullosa que seu és el concepte de la vamba de tota la vida. Francesc Mates va crear la primera sabatilla per atletes –amb claus a la sola- el 1947. La pensada d’aquell noi de 17 anys va fer fortuna, i des de llavors la fama de la marca no ha parat de créixer. Avui en dia, a banda d’homenatjar-lo amb les sabatilles de la M, també se celebra una cursa en el seu honor per Tots Sants Bikila Aquí han tirat de famosos per fer-se un nom. No només perquè homenatgen el llegendari
Els 100 millors bars
Els 100 millors bars
Si alguna cosa no li falta a Barcelona són bars. A tots els barris de la ciutat hi trobem una immensa oferta que en moltes ocasions ens fa dubtar a l'hora de triar. Tant si busqueu bars de tapes i braves com si preferiu fer vins, canyes i vermut, no us perdeu aquesta selecció de 100 locals imprescindibles a la ciutat. I si no voleu beure alcohol, també us hi hem inclòs cafeteries i teteries! Bars de vins Sempre és un bon moment per gaudir d'un bon vi, siguis entès o no Bars de tapes Per molts, una religió i una excusa per per trobar-se amb els amics! Per prendre canyes Els millors assortidors de cervesa de la ciutat Cerveses artesanes Els abeuradors de birra elaborada artesanalment Per menjar patates braves Les 20 millors racions de patates braves de Barcelona Per fer el vermut Els clàssics de la ciutat i els nouvinguts a l'escena vermutaire Els millors pintxos Gran plaer basc en petit format Cocteleries Els millors còctels i els bàrman amb més carisma Teteries 10 establiments on sempre és l'hora del te Temples del cafè 10 cafeteries per satisfer el plaer més fosc El més vist 7 maneres de conèixer gent a Barcelona Els millors consells per fer noves amistats (o alguna cosa més) Coneix gent Happn Descobreix a la gent més diversa i interessant que pots creuar-te per Barcelona gràcies a Happn! Ja sigui perquè acabes d'arribar a la ciutat, perquè et passes tot el sant dia a la feina, perquè totes les teves amistats estan emparellades o perquè t'acabes de quedar solter/a, a vegade
Publicitat
  • Què fer
20 curiositats de BCN
20 curiositats de BCN
Personatges il·lustres que van passar per la ciutat, indrets curiosos i altres secrets de Barcelona que mai haguessis imaginat! També t'agradarà Barcelona extrema! Ens capbussem en els racons més extrems de la ciutat a la recerca d'emocions fortes. Benvinguts a la Barcelona més radical. Si preneu mal és el vostre problema! Barcelona per fer l'animal, Barcelona extrema en sensacions. Aquest és l'objectiu. Hi ha algunes normes que cal tenir en compte. Primera norma: res del que us proposem és il·legal. Segona norma: no són activitats per fer amb nens. Tercera norma: la selecció és subjectiva, l'elabora un servidor. I un servidor considera que, per exemple, apuntar-se a un club de cànnabis i fumar porros durant 24 hores no és una experiència extrema; tampoc no ho és nedar a la peixera dels taurons ben alimentats i estabornits de l'Aquàrium. Quarta norma: no hi ha més normes. Hi ha poques sensacions més alliberadores que deixar-te cardar d'hòsties. No és broma. La tensió desapareix, perdeu la noció del jo: us fusioneu amb l'univers. A la ciutat hi ha un munt de gimnasos d'arts marcials per rebre plantofades ben sofisticades, però hi ha poques experiències més alliberadores que un bon ganxo a la mandíbula. La boxa en el seu estat més salvatge l'experimentareu al Chatarras Palace. És un club de boxa present als mitjans de comunicació perquè el seu líder és l'empresari de la ferralla Javier García Roche. És al Bon Pastor, al carrer Barnolas 9. Els matins de dilluns, dimecres i dijo
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat