skaters
Scott Chasserot
Scott Chasserot

Esport a l'aire lliure a Barcelona

Patina, corre, encistella, escala, fes ioga, cuida't... I esprem la ciutat a fons!

Publicitat

Barcelona és molt restrictiva amb els esports urbans, ho sabem. Malgrat tot, encara ens permet viure-la sobre rodes (més als patinadors que als skaters, però no defalliu). Sabíeu que es fan classes i trobades multitudinàries sobre rodes de franc?

A l'Associació de Patinadors de Barcelona se li hauria de fer un monument. Cada dimarts fa classes a centenars de persones, que envaeixen el passeig de Garcia Fària amb Lope de Vega (metro Selva de Mar o Poblenou) per aprendre o millorar. Els divendres a la nit, la festa encara és més grossa. Condueixen rutes per la ciutat, que surten de d'El Centre de la Vila (a la Vila Olímpica). La dificultat és mitjana. Per entendre'ns: heu de saber girar i frenar. El patinador més veterà frega els 90!

Paral·lelament, un grup de socis fomenta el patinatge des de Patinar Barcelona. Entre la seva oferta d'activitats, també de franc, hi ha la Roller Disco Party els diumenges, on assagen coreografies; la Ruta Tortuga Infantil un dissabte al mes, adreçada als petits, i esdeveniments periòdics amb vehicles de rodes sense motor.

I al Meetup us podeu unir al grup d'adults Bcn City Rollers o Bcn Roller Dance, que patinen per la Barceloneta.

Al MACBA, a la plaça dels Àngels, a la plaça dels Països Catalans, a l'Estació de Sants, i al parc de les Tres Xemeneies està prohibit practicar skate. Si ho feu, us pot caure una bona multa. Tot i això, és on continuen havent-hi més skates i longbards, l'atractiu del moment. Sembla que no els convenç haver-se de conformar només amb les zones habilitades per l'Ajuntament. Algunes són les platges de la Barceloneta i de la Mar Bella, el parc del Poblenou i els jardins de Menéndez y Pelayo de Gràcia.

A Barcelona Skate Spots podeu consultar un mapa acurat amb tots els punts de skate de la ciutat i al web de la Unió Catalana de Skateboard, un mapa amb els skateparks de tot Catalunya.

3,2,1... corre!

Sigui per la refotuda crisi, per moda o per filosofia de vida, el nombre de runners s'ha multiplicat per infinit. Ja sabeu que ens agrada descobrir-ho tot, per vosaltres. Per això hem fet una batuda pels clubs de corredors de la ciutat, que ofereixen molt a canvi de molt poc.

Els serveis per a corredors locals són la principal motivació de l'empresa Run Bcn (Diputació, 274), entre ells, un club d'aficionats al running i al triatló. Per només 5 euros al mes podeu formar part d'aquesta comunitat on coneixereu gent per sortir a entrenar i assistir a carreres, a més d'accedir a descomptes i preus especials en plans d'entrenament, sessions d'entrenador personal o massatge. Com la majoria de clubs, està obert a corredors de qualsevol nivell.

Amb un equip molt vinculat al món de les carreres populars, el club La Bolsa del Corredor, de la webrun del diari Sport, aposta per tres modalitats d'entrenament presencial personalitzat des de 9 euros al mes. Entre molts altres avantatges, un equipament de competició exclusiu de la marca Asics.

DE LA BOTIGA AL CLUB
Els establiments especialitzats no tenen ni un pèl de ximples. Són uns malalts del running i saben que, si a banda de vendre productes poden crear comunitat, guanyaran fidelitat i, segurament, nous clients. Prorunners Barcelona (Pg. de García Fària, 31) ja fa set anys que va pujar al carro i va muntar el seu propi club d'atletisme i triatló. Posen a disposició dels socis una dotzena d'entrenaments setmanals per a tots els nivells de running, natació i ciclisme, de dilluns a dissabte, a partir de 90 euros a l'any. A més, la quota inclou descomptes addicionals en planificacions d'entrenament personalitzats, sessions de tonificació i descomptes a la botiga. Si un dijous a la tarda passeu per la Nike Store del passeig de Gràcia, 29, i veieu desenes de persones a la porta escalfant-se és que s'afegeixen a la iniciativa gratuïta Nike Run Club Barcelona. A partir de les 20 h proposa dues rutes urbanes dirigides d'entre 5 i 9 quilòmetres. Nike Run Club Diagonal, sorgit de la botiga Nike de L'Illa, fa el mateix, però els dimarts a les 20 h i els dissabtes a les 10 h.

GRUPS OBERTS
Si busqueu córrer i practicar idiomes, ho podeu fer en l'ambient intercultural que es crea, cada dimarts i dijous, a les sortides de Barcelona Casual Runners, un grup que s'organitza via Meetup que ja supera els 1.500 corredors ocasionals. "Xerrar és una part integral de les nostres carreres, però també suar molt!", es pot llegir a la seva presentació. Queden a les 20 h a l'entrada principal del parc de la Ciutadella i corren de 9 a 11 quilòmetres entre 50 i 65 minuts. Hi ha gent de tots els nivells i objectius. Per això no us faci cosa si, pel que sigui, heu d'abandonar a la meitat del camí. No hi ha pressió de cap mena.

Amb un ambient més local i sense periodicitat fixa, a Yes We Play podeu unir-vos a Runners Barcelona, que normalment van per la Diagonal o la Carretera de les Aigües, o a Correr por Barcelona, que acostumen a arrencar a Maria Cristina.

Pistes calentes

Barcelona és juganera i això es veu a places, jardins i parcs. Però no a tot arreu us divertireu igual. Aquí teniu alguns dels llocs més concorreguts per practicar esports d'equip com el bàsquet, el vòlei, el futbol i la petanca, i unes quantes idees per trobar bons companys i rivals de joc.

CISTELLES INTERCULTURALS
La pista de bàsquet del parc de l'Espanya Industrial té poc a envejar a les reputades pistes de Venice Beach. A partir de les 17 h treu fum i us haureu de posar a la cua. Gran part del mèrit el té l'StreetBall Barcelona Sants, una associació sense ànim de lucre que promou el bàsquet al carrer, la integració social i l'intercanvi cultural. Hi ha gent de pràcticament tot Europa i l'Amèrica Llatina, guineans, camerunesos, filipins, xinesos... Força més nois que noies, tot s'ha de dir. Els caps de setmana i a l'estiu s'hi deixen caure professionals. El nivell és bo, però tothom hi és benvingut. "L'única regla és l'actitud", explica Nelson A. Martínez, vicepresident de l'entitat. Us agradi o no el bàsquet, us animem a passar per l'Espanya Industrial i gaudir d'esmaixades i alley-oops espectaculars.

Altres pistes calentes són les del carrer de la Marina, el parc de la Barceloneta, el parc del Poblenou i el parc del Clot.

'PATXANGUES' I PARTITS 'LOW COST'
Ja no cal que perseguiu la gent per formar un equip de futbol ni us quedeu sense jugar per falta de jugadors. Al grup Fútbol Mixto Barcelona sempre hi ha algú a punt per córrer darrere la pilota. Organitza patxangues, partits i tornejos masculins, femenins i mixtos a diverses instal·lacions. Surten a uns 5 euros per cap. Atenció al seu missatge: "Absteniu-vos-en els súper professionals de la pilota si no podeu adaptar-vos a jugar sense competir, ja que la intenció és que tothom hi participi". També podeu trobar jugadors i equips a Meetup i Yes We Play, així com al mercat de fitxatges electrònic Fitxatges.com.

L' ESPORT DE L'ESTIU
D'aquí a no res, a la platja de la Nova Icària no es veurà ni la sorra. Hi ha xarxes públiques de vòlei a totes les platges, però en aquesta és on es concentren més jugadors i on hi trobareu, fins i tot, classes gratis. Com, per exemple, les que ofereix la Delphine Miquel. Atents al grup de Facebook CVPB INICIACIÓN.

Aparèixer a la platja i sumar-se a un grup és una mica campi qui pugui. El millor és observar i preguntar. N'hi ha de tancats que no us voldran, però la majoria estaran encantats d'acollir-vos. És el cas d'Espartanos, que a l'estiu juga a la Mar Bella, on s'està més ample. Per saber quan queden, feu-vos amics del seu Facebook: Volley Espartanos.

A Meetup també podeu unir-vos a grups com el Barcelona 2x2 Beach Volleyball. Si us emprenya empassar-vos sorra, podeu jugar a vòlei pista al parc del Turó de la Peira i el parc de la Pegaso.

'BOLES AL BOLIG'
És un esport minoritari, sí, però a Barcelona hi ha més d'un centenar de punts amb pistes municipals de petanca. La Susana Sánchez de Madison Sports, especialistes en petanca (todopetanca.es), ens recomana les del passeig de Lluís Companys, a l'Arc de Triomf i les del passeig de Picasso, al costat del parc de la Ciutadella. Dins el parc, podeu veure en acció el Club de Petanca Barcelona, el més antic de l'Estat i un dels més premiats. Si no sou de cap club i us hi presenteu (amb boles, esclar), us deixaran jugar.

Publicitat

A grimpar!

Casc, arnés, corda i peus de gat. Això és tot el que necessiteu per posar-vos a ascendir parets, a més de prudència. Us descobrim els millors llocs de Barcelona on fer escalada a l'aire lliure, gratis i sense límit horari.

Podem presumir de tenir el rocòdrom públic més gran d'Europa al bell mig de Montjuïc, amagat entre el camp de rugbi i la seu de la Federació Catalana de Gimnàstica. És la Foixarda (camí de la Foixarda, s/n, Bus 13 des de la plaça d'Espanya), tot un referent per als escaladors urbans que us obliguem a trepitjar algun dia, o alguna nit, ja que està il·luminat. Us podeu saciar amb l'antic túnel tallat a la circulació perfectament equipat amb preses de tot tipus i ancoratges de seguretat. I a l'exterior teniu vies de roca natural i de formigó. Hi ha diversos nivells de dificultat. Tot i que no disposen del reconeixement municipal, hi ha dos altres espai on es concentren escaladors. D'una banda, el bloc del parc Güell, amb tres murs de pedra cap al final del passeig de Turull, ideal per iniciar-se. De l'altra, el mur del castell de Montjuïc.

Si us ve de gust combinar escalada amb platja, podeu fer una excursió al Maresme, on a prop del far de Calella hi ha una gran paret esperant-vos al túnel d'accés de la cala de la Vinyeta amb més de 20 vies amb elements de seguretat en bon estat. La referència és el km 666 de l'N-II en direcció a Barcelona.

Zen a l'aire lliure

Estar connectat amb la terra ens dóna més estabilitat i força, segons la filosofia zen. Així, doncs, què millor que practicar ioga i gimnàstiques orientals amb les plantes dels peus fregant la sorra de la platja o la gespa del parc. Us donem unes quantes opcions per fer-ho acompanyats.

Comencem sota les estrelles, al parc de la Ciutadella. La tara goswami és l'ànima del grup de meetup Yoga under the Barcelona sky i fa classes de hatha vinyasa en anglès, cada dissabte a la nit, a les 23.30 h, per 5 euros. Si sou més d'ashtanga vinyasa, pel mateix preu, l'Annabel Caravaca us espera cada dijous, a partir de l'última setmana de maig, a la platja de la Barceloneta, a la gespa que hi ha entre l'hotel vela i les oficines de Desigual. El seu grup de facebook és Beach yoga Barcelona. I, a tocar de l'aigua, el chiringuito relevant de la Mar Bella programa classes gratis de ioga kundalini durant la temporada d'estiu.

A través del programa Troba't b, l'Ajuntament de Barcelona ens convida a activar-nos als parcs amb gimnàstiques orientals: tai-txi i txi-kung. Activitats físiques suaus obertes a tothom, però especialment indicades per a persones de més de 40. De fet, és el que hi predomina. Al parc de Joan Miró es fan els dilluns, a les 10 h; els dimarts, a la mateixa hora, als jardins de la Maternitat de Les Corts, i a les 12 h, a la plaça de les Dones del 36 de Gràcia. A cada districte hi ha un parc on en fan un matí a la setmana. Les sessions són gratis i no cal inscripció prèvia.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat