Un parell de carros amb tres rodes i una vela. No fan soroll, no tenen benzina, un el condueix una dona de 60 anys i l’altre un nen de set. Com es mouen? Amb l’ajuda del vent i conduïts amb les mans! Si algun cop arribeu fins al Fòrum els veureu. En una esplanada immensa a la qual han donat vida, s’hi han instal·lat des de fa un temps els de LandSailing BCN. Han transformat el pati del Fòrum en una pista on navegar a vela en terra amb vistes al mar. “És la millor pista del món. El terra és compacte i entra bé el vent. A la majoria de llocs del món ubiquen les pistes a la platja i aprofiten per rodar per la marea baixa. La nostra és més urbana però sempre està a punt”. Li brillen els ulls i la veu transmet emoció. El Land Sailing BCN és el projecte –de vida- del Miguel i de la seva dona. President de l’Asociación Española de Carrovelismo, en Miguel és instructor de monitors i practicants, pilot professional i l’ànima del club: “Vaig descobrir aquest esport en 2008. Venia del món dels estels però quan el vaig trobar... em va encantar. És accessible, és per totes les edats... A més, és molt tècnic, molt suau, molt de feeling”.
Publicitat
En 10 minuts et pots posar en marxa. Això ens diuen! Dit i fet. Després d’una estona de teoria bàsica, seiem al carro, agafem el manillar i rodem. Sensació? D’anar molt de pressa! “Com vas tan a prop del terra, la sensació de velocitat és molt forta però, realment, al principi no n’agafes tanta. Els que hi dediquem moltes hores sí que arribem a anar a 80 km/h”, ens explica en Miguel. És com un ball relaxant. Totalment idíl·lic. Imagineu-vos: asseguts, amb el mar a tocar, la brisa acaronant-vos i l’skyline de Barcelona de fons. Què el nostre front marítim no és maco? Això és perquè no l’heu vist des d’un d’aquests carros!
Publicitat
Executius, curiosos, estrangers... són el públic majoritari de LandSailing BCN. Rodejats d’oficines, alguns els descobreixen des de la finestra de l’escriptori de treball i aprofiten els migdies per relaxar-se rodant. D’altres, vénen de visita a Barcelona i opten per fer una activitat diferent. També, els runners o patinadors que omplen el Fórum s’ho miren i s’animen a tastar-ho. “La majoria de clients són estrangers però la nostra idea és que es conegui l’esport i vingui qualsevol persona. Tenim uns preus i unes quotes però els adaptem al màxim perquè tot tipus de famílies s’ho puguin permetre. L’ideal seria que, algun dia, la pista fos pública, així no hauríem de pagar pel lloguer i només cobraríem per l’ús del material i créixer seria molt més senzill”.
Publicitat
A Tarifa o a Mallorca també hi ha pistes, a Berlín ara en faran una d’urbana i l’objectiu també és aquest: anar plantant bolets per tot el territori per crear una comunitat que s’enganxi a un esport que és totalment inclusiu: “Ho som des de la base. Tothom creix des del seu nivell. Tenim escola també pensada per persones amb mobilitat reduïda. I el somni seria acabar arribant a uns Jocs Paralímpics i ser reconeguts com a esport”.
Publicitat
Als peus del Fòrum també tenen club, servei de lloguer de material, experiències per tota la família o per fer team building i training camps pensats per preparar pilots per una competició. “És un esport molt noble. Després de cada cursa ens ajuntem i ens preguntem: per què m’has guanyat? I compartim coneixements. Tots els carros són iguals, així que el pilot juga un paper importantíssim”. Les categories es divideixen segons el pes del conductor i de tornejos se’n fan per tot el món, sovint a spots singulars però, també, a pistes com la de Barcelona, que acull l’Spanish Blokart Open aquest 2016, una prova de renom internacional.
Publicitat
En Miguel –i el Juan, també instructor i amb il·lusió per engegar un projecte similar a Alacant- ens ho expliquen asseguts a una taula que munten i desmunten cada dia. De moment, aquest és el sistema: venir i marxar amb la furgo plena de material, carpes i carros i treure-ho al matí i guardar-ho a la nit per marxar cap a casa. Així passen hores navegant, xerrant i ensenyant amb el somni al cap de poder tenir casa pròpia –i pública!-, de formar part d’una federació, d’arribar als Jocs i que tothom vegi el Land Sailing com el veuen ells. “Sempre insistim en la mateixa idea: has d’aprofitar les teves capacitats siguin les que siguin. Tothom pot créixer i passar una bona estona amb aquest esport, és per petits i grans”.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà
Discover Time Out original video
Publicitat