“Guanyem en salut i en efectivitat. Tot el que hi posem és 100% natural i les fem a mida segons el que necessitem. Si som celíacs, per exemple, les farem amb flocs d’arròs en comptes de fer-les amb blat. Ara, al supermercat ja hi ha més gamma i pots arribar a trobar-ne algunes més adequades a les teves necessitats però acostuma a ser un producte molt car. Fer-ho a casa és, també, més econòmic”. Qui parla és l’Astrid Barqué, diplomada en educació física, llicenciada en ciències de l’esport i titulada en cuina natural i terapèutica i directora de Vitampleni. Autora del llibre 'Sport & Cook', a base d’estudi i treball i de provar i provar, ha donat amb la tecla per fer barretes energètiques casolanes amb aliments naturals. “Qualsevol barreta necessita sobretot carbohidrats –cereals, farina...-, són els que ens aporten més energia. Si anem a fer una excursió molt llarga també hi podríem afegir proteïna: fruits secs, ous...”. Aquests carbohidrats, que ens aporten energia, poden ser simples o complexos. Els simples són els que contenen qualsevol tipus de sucre –glucosa, fructosa...- com la mel i les fruites i ‘ens donen energia ipso facto’. Els complexes –cereals, fruits secs, tubercles com la patata, carbassa, remolatxa...- són de digestió més lenta i ens aporten ‘combustible de llarga durada pel cos’.
És un snack que mai falla per matar la gana entre hores o recuperar energia. Ara, sou molt cuinetes i mai us heu llençat a agafar davantal, fruits secs i cereals i fer-les a casa? Proveu-ho! Fent les vostres pròpies barretes acabareu per menjar un producte molt més saludable i adaptat a les vostres necessitats!