1. La cervesa és la reina
La cervesa és inevitable a Flandes. En qualsevol espai, públic o privat, la cervesa acompanya la vida quotidiana. Això no és pas per atzar: la tradició cervesera de Flandes es remunta a l’edat mitjana, quan va començar una elaboració incipient que va assolir l’excel·lència en la producció artesanal, i que ha arribat fins avui. L’any 2016 l’UNESCO va reconèixer la cervesa belga en el seu conjunt com un dels grans patrimonis de la humanitat, i un cop allà, una activitat lògica és fer el tast del major número possible de cerveses. N’hi ha de molts tipus: negres i amb tocs de fruita, amb història o de nova creació, industrial i artesanals. Algunes s’han fet a abadies o a granges, a partir del blat o la malta, i lògicament de la civada. En qualsevol bar o restaurant trobareu una carta extensa, només cal començar i anar descobrint sabors majestuosos. I una recomanació: aquest 2024 reobriran les seves portes alguns espais cervesers d’importància, i se celebren entre d'altres el Festival de Cervesa Tour de Geuze.