Clàssic amb majúscules. Poques empreses poden dir que estan en funcionament des de l'any 1771. La Fonda Europa, en el centre urbà de la capital del Vallès Oriental, no para de renovar-se, però al mateix temps conserva un aire històric i una elegància únics. I per si per alguna cosa té fama, és pel seu restaurant, pel qual han passat infinitat de personatges famosos que cerquen el plaer de la bona cuina tradicional catalana, des dels esmorzars de forquilla fins a l'hora de sopar.
La carta és uns grans èxits de la tradició catalana, amb un enfocament contemporani i amb un punt molt important: menjareu aquests plats en un dels llocs que els van fixar en la consciència col·lectiva. Exemples, a cabassos: el seu fastuós capipota –que podeu demanar en mitja racció–, els canònics macarrons amb sofregit de porc i vedella i gratinats, o el senyal d'identitat de la casa: els platillos catalans –guisat amb picada fet a foc lent– amb imperdibles com la sípia i mandonguilles i peu de porc o el melós de vedella a la ratafia. No podeu oblidar els arrossos, esclar: recordeu que aquí el cognom és Parellada. Això val una escapada de cap de setmana per menjar molt bé!