Ja sabem quan i com seran les rutes pels hotels 'Monument' de Barcelona!

Els hotels més històrics de la ciutat us obren les portes i us porten de passeig pels seus interiors i exteriors, descobrint-vos els tresors que han resistit el pas del temps. Reserveu les dates del 12 al 15 de desembre!
Hotel España
Hotel España
Time Out en col·laboració amb Gremi d’Hotels en Barcelona
Publicitat

Hi ha edificis centenaris que acumulen més records de Barcelona que les persones que hi han habitat. Deixeu que us expliquin la història de la ciutat amb la tercera edició de les 'Rutes pels Hotels Monument', una acció organitzada pel Gremi d’Hotels de Barcelona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, que se celebrarà del 12 al 15 de desembre. A diferència d'altres edicions, per primera vegada, tindran lloc amb l'atmosfera nadalenca de plafons dins i fora dels hotels. Us imagineu viatjar al passat i descobrir els racons més singulars de Barcelona, tenyida de les llums i els vermells propis d’aquesta època?

Els hotels amb l’etiqueta d’Especialització 'Monument' són establiments emblemàtics que han crescut amb la ciutat, acumulant històries i llegendes fascinants. Representen un dels múltiples tresors que la Ciutat Comtal amaga entre els seus infinits carrers i edificis que han marcat el pas del temps. Algunes de les passejades per aquests establiments també inclouen tastos de vins o menjar d’alguns dels bars i restaurants més apreciats dels hotels. La majoria d’aquestes visites tenen 4 sessions programades, duren mitja hora, són gratuïtes, es realitzen en grups reduïts i cal reservar-les prèviament enviant un correu electrònic. Consulteu al web com fer-ho i també podeu trobar més informació a l'app Diskover.

Història, arquitectura i gastronomia, el combo perfecte! Seguiu llegint per descobrir en què consisteixen les rutes, on i quan es fan, un tastet de la seva història i si es mariden amb altres experiències!

1. La màgia de les Cases Cerdà

Catalonia Eixample 1864. 12 de desembre a les 18.30 h / 19 h / 19.30 h / 20 h. 

El nom ja anuncia l'antiguitat d'aquest edifici amb més de 150 anys d'història. El Catalonia Eixample 1864 us convida a conèixer el conjunt d'edificis conegut com les Cases Cerdà, us contextualitzaran l'època i explicaran detalls i curiositats de l'edifici on s'ubica. De fet, és un dels primers referents de l'explosió urbana barcelonesa del segle XIX i de l'entrada a la modernitat. La façana n'és el seu més clar exemple, l'únic de grans dimensions de tota l'Eixample, obra de Raffaelo Beltramini. A l'acabar la visita, se us 
oferirà també un tast de productes ecològics, de km 0 i de temporada. Una experiència que cal tastar.

- Roger de Llúria, 60. M: Girona (L4) 

2. El Palau Verduna i art precolombí

Claris Hotel & Spa GL. 12 de desembre a les 18.30 h / 19 h / 19.30 h / 20 h. 

Descobriu la història del Claris Hotel & Spa, ubicat al Palau Vedruna, un edifici construït el 1883 i del qual es conserva la façana original d'estil neoclàssic -una de les primeres residències senyorials que van ocupar xamfrans a l'Eixample barceloní-. A banda, també podreu visitar la Sala Museu, que acull una exposició d'art precolombí, amb una àmplia representació de peces de la cultura maia i precolombina. I, per celebrar-ho, al final, us conviden a una copa de cava. Us apunteu a aquest viatge?

Pau Claris, 150. M: Diagonal (L3, L5)

3. L'hotel rosa i salons originals del 1863

Continental Palacete. 12 de desembre a les 18.30 h / 19 h / 19.30 h / 20 h. 

Aquest 'palauet', durant una temporada, se l'anomenava l''hotel rosa' perquè la Pilar Vallet (la seva anterior propietària) la va decorar amb aquest color. Però no és l'única excentricitat del majestuós Continental Palacete: és una construcció que es va arrancar de Passeig de Gràcia per ubicar-lo a plaça de Catalunya, tocant al Quadrat d'Or del districte de l'Eixample, sense modificar la seva estructura original (la Casa Fabra, una mansió del 1863). A banda, compta amb els salons originals del 1863, un d'ells d'estil Versalles Lluís XV, i amb objectes de col·leccionista. Una història plena de girs!

Rambla de Catalunya, 30. M: Passeig de Gràcia (L2, L3, L4)

4. Un homenatge a la Barcelona connectada amb la mar

Duquesa Suites. 12 de desembre a les 18.30 h / 19 h / 19.30 h / 20 h.

El Duquesa Suites és una joia arquitectònica situat al passeig Colom de Barcelona que ocupa una casa senyorial de finals del segle XVIII davant de l’antiga Muralla del Mar, que era el principal passeig dels barcelonins. Després de pertànyer a diverses famílies i entitats, i patir danys durant la Guerra Civil, va ser ocupat per dependències de la Generalitat als anys 80 fins a ser transformat en l’actual hotel. Aquest hotel davant del Port Vell sempre ha estat connectat a la història marina de Barcelona i com a símbol d'aquesta relació hi trobareu les il·lustracions del transatlàntic Reina Victoria Eugenia a l'interior, un luxós vaixell de principis del segle XX. Preparats per navegar per tota la seva història?

-  Pl. Antonio López, 5. M: Jaume I (L4) / Barceloneta (L4)

5. Un hotel d'estil colonial ple de misteris

H1898. 12 de desembre a les 18.30 h / 19 h / 19.30 h / 20 h. 

L'H1898 us convida a descobrir la seva història a través de les zones protegides (plenes de misteris per descobrir!), ja que es troba ubicat a l’antic edifici de la Companyia General de Tabacs de Filipines, construït l’any 1881 per l’arquitecte català Josep Oriol Mestres. Val la pena contemplar els balcons, obra de la remodelació de Josep M. Sagnier; així com les escultures al·legòriques de comerç i d'ultramar de Francesc Pagès i Serratosa, i també les fotografies Filipines captades per la fotògrafa sueca, afincada a Barcelona, María Espeus. Un establiment d'estil colonial que ret homenatge a l'any en què Espanya va perdre les seves últimes colònies, Cuba i Filipines. Decobriu-lo!

- La Rambla, 109. M: Liceu (L3)

6. Un tresor que amaga la història tèxtil de Barcelona

Yurbban Passage Hotel & Spa. 12 de desembre a les 18.30 h / 19 h / 19.30 h / 20 h. 

El Yurbban Passage Hotel & Spa planta les seves arrels en un context tèxtil i damunt de l'històric Passatge de les Manufactures, que va ser part de la muralla de la Ciutat Comtal i connectava la Ciutat Vella amb l'Eixample. Durant el segle XIX, albergava nombrosos tallers, comerços i indústries tèxtils, reflectint l'herència industrial de Barcelona i en aquesta visita us transportarà a aquella època. Si fa bon temps, l'experiència culminarà a l'impressionant 'rooftop', amb unes panoràmiques de Barcelona fascinants. Gaudiu d'aquest viatge en el temps!

- Trafalgar, 26. M: Urquinaona (L1, L4)

7. La Catalunya industrial i una col·lecció d'art asiàtic

Granados 83. 13 de desembre a les 18:30 h i a les 19 h.

Què s'amaga rere les parets de l'hotel Granados 83? Situat en un edifici del segle XIX rehabilitat, amb una estructura de ferro oxidat i els murs interiors de maó cara vista recorden la història del tèxtil industrial de Catalunya. L'hotel combina els elements arquitectònics industrials amb un disseny avantguardista. A part, durant el recorregut podreu visitar la seva excepcional col·lecció d'art asiàtic, setanta peces de gran varietat artística d’origen hindú i cambodjà que pertanyen als segles X i XI dC, així com una col·lecció de mosaics romans que ens transporta a les grans viles patrícies dels segles II-VI dC. La visita acabarà amb copa de cava en mà! Us hi apunteu?

- Enric Granados, 83. M: Diagonal (L3, L5)

8. Un hotel ple d'obres d'art originals

Arai 4*S Monument. 13 de desembre a les 18.30 h / 19 h / 19.30 h / 20 h. 

Construïda a la fi de segle XVIII, l'anomenada Casa dels Quatre Rius va passar a ser propietat dels marquesos de Sagnier i va albergar breument l'Escola Massana i el Foment de les Arts Decoratives. L'art tenyeix el recorregut històric de l'Arai 4*S Monument i no és d'estranyar que, quan al segle XXI el Derby Hotels Collection l'adquirís per convertir-lo en aparthotel, decidís convertir-lo en tota una obra d'art. Es va reproduir fidelment l’artesonat del sostre del vestíbul i es van conservar elements originals com el sòl de marbre i un arc de forja del mestre artesà Ángel Rull. La façana també destaca pels seus esgrafiats ornamentals que representen figures al·legòriques de les arts i personificacions dels rius Danubi, Nil, Ganges i Riu de la Plata. En finalitzar la visita s'oferirà una copa de cava de cortesia!

- Avinyó, 30. M: Liceu (L3)

9. Joies Art Nouveau i modernisme

Bagués. 13 de desembre a les 18.30 h / 19 h / 19.30 h / 20 h. 

L’hotel Bagués és molt més que un allotjament; és un homenatge viu al modernisme i a l’art de la joieria, situat al cor de les Rambles de Barcelona. Ubicat a l’històric edifici El Regulador, construït el 1850 per Josep Fontseré Domènech en un estil classicista romàntic amb influències italianes, aquest espai emblemàtic combina l’elegància de l’Art Nouveau amb el Modernisme de la Ciutat Comtal. Durant anys, El Regulador va ser seu de la joieria-taller Masriera, liderada per Lluís Masriera, un dels joiers més importants de l’Art Nouveau mundial i precursor del modernisme a Espanya. La Sala-Museu de l’hotel ofereix una exquisida col·lecció de 27 gerros modernistes de vidre, amb obres destacades d’Émile Gallé, pioner de l’Art Nouveau francès i fundador de l’École de Nancy. 

- La Rambla, 105. M: Liceu (L3)

10. Un hotel entre muralles romanes

Mercer Hotel Barcelona. 14 de desembre a les 17 h, 17:30 h, 18 h i 18,30h. 

Mercer Hotel Barcelona va ser rehabilitat pel reconegut arquitecte Rafael Moneo, guanyador del Premi Príncep d’Astúries de les Arts i del Pritzker, considerat el Nobel de l’arquitectura. L’hotel es troba situat entre muralles romanes i arcs medievals, ocupant una sèrie d'edificis de gran valor arquitectònic al carrer Lledó, construïts sobre una part de la muralla romana de la ciutat. Els elements històrics recuperats es troben presents en gairebé tots els espais de l’hotel. Durant la visita, podreu descubrir la seva història que abasta des del segle I fins a arribar als nostres dies. Al final, us proposaran una cita gastronòmica a le Bouchon, amb un tapeo exquisit per només 18 € per persona. El menú inclou delícies com un planxat de sobrassada amb mozzarella o un saltejat de mongetes de Santa Pau amb botifarra de perol. Una experiència deliciosa entre fortaleses! Us hi apunteu?

- Carrer dels Lledó, 7. M: Jaume I (L4)

11. Esgrafiats, escultures i sales reformades per artistes cèlebres

Hotel España. 15 de desembre a les 18.30 h / 19 h / 19.30 h / 20 h. 

L’Hotel España és un tresor ocult al cor de Barcelona, un lloc amarat d'art i arquitectura modernista. Cada sala té una història pròpia i un nom que rendeix homenatge a l’artista que la va convertir en una obra d’art. La Sala Sirenes, amb els seus impressionants esgrafiats de Ramón Casas, és una de les més emblemàtiques, mentre que la Sala Arnau destaca per la xemeneia d’alabastre dissenyada per l’escultor Eusebi Arnau. Darrere la Fonda España, s’amaga el geni de Lluís Domènech i Montaner, qui va transformar aquest espai en una joia modernista. Una visita guiada és l’excusa perfecta per descobrir cada detall i deixar-se captivar per la història i la bellesa d’un dels edificis més singulars de la ciutat. Us ho perdreu?

- Sant Pau, 9-11. M: Liceu (L3)

12. Residència de famosos i arquitectura de postguerra

Le Méridien Barcelona. 15 de desembre a les 18.30 h / 19 h / 19.30 h / 20 h.

Després d'un incendi, aquest indret es va transformar el 1957 en el Grand Hotel Manila, un centre artístic i cultural que va esdevenir punt de trobada de personalitats locals i internacionals gràcies a la seva proximitat al teatre del Liceu. Construït per la Compañía General de Tabacos de Filipinas, encara manté la seva essència gràcies a una arquitectura que combina el neoclassicisme de la façana original amb elements propis de la postguerra. A més, Le Méridien Barcelona ofereix una experiència gastronòmica única al Restaurant CentOnze que podreu degustar després de la trobada, on per només 30 € podreu tastar plats com pota de pop a la brasa amb salsa huancaïna o una crema catalana deliciosa. Una visita amb bon regust de boca!

- La Rambla, 111. M: Plaça de Catalunya (L1,L3)

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat