Més que un hotel, això és un somni de pedra i verdor: Mas de Torrent és una masia del segle XVIII que el 1988 va ser reconvertida en hotel de luxe. Tu vas gaudint del paisatge Tolkenià de l'Empordà, i de cop i volta emergeix aquest dom del luxe. Però no luxe 'bling-bling' o cridaner, sinó ple de serenitat i calma. El 2019, Único Hotels va reformar i actualitzar el complex hoteler, que es va incorporar a l'exclusiu segell Relais & Chateaux. L'hotel ha conservat la façana i un interior immaculat de volta catalana i terres amb rajola de tova, fets a mans. Si pugeu al segon pis, trobareu murals amb escenes catalanes de Josep Maria Sert. Aquest és un lloc per desconnectar, si t'ho pots permetre: hi ha una piscina, és clar –moltes suites tenen piscina individual!– i davant de l'edifici principal s'amaga un spa de 600 m2, amb piscina climatitzada, quatre sales de tractament, sauna seca i hammam, sala de fitness i circuit d’aigües.
De la cuina se n'encarrega Ramon Freixa, que ha tornat a casa a exercir «la cuina de l'Empordanet, la que van descriure tan bé Pla i Luján, posada al dia», explica. Menjar a qualsevol dels dos restaurants de l'hotel és un festival: al gastronòmic, trobaràs un menú degustació (entrant, dos plats principals, selecció de formatges i postres) amb plats com calamarsets farcits amb xamfaina o fricandó de vedella de Girona amb bolets (recorda que Freixa és un crac del binomi tradició-modernitat, que fa anys que va marxar de Barcelona). El restaurant de la piscina també és una delícia: cuina a la brasa, on la llenya afegeix un toc deliciós a preparacions com una escalivada amb anxoves, tan fresca i matisada de sabors com potent, o unes costelles de xai a la brasa de mida i sabor luxuriós. Per a una escapada –o estada llarga– d'alt valor gastronòmic afegit.