Pop-up gastronòmic: la cuina del bacallà pren el Mood Rooftop Bar

Adoreu el bacallà? Doncs no us perdeu aquesta cita culinària del 26 d'octubre al 3 de desembre a les altures de l'Hotel The One Barcelona, comandada pel xef de la casa, Miguel Muñoz, i Tiago Valente, vingut de Portugal
Hotel The One Barcelona
Hotel The One Barcelona
Time Out en col·laboració amb Somni Restaurant
Publicitat

Del 26 d'octubre al 3 de desembre, un dels peixos més famosos de Portugal inundarà el Mood Rooftop Bar. Si us agrada aquesta delícia marina, no us podeu perdre aquest pop-up culinari, 'Bacallà, de l'Atlàntic al Mediterrani', que se celebra al restaurant que hi ha a dalt de tot de l'Hotel The One Barcelona i connecta la Ciutat Comtal amb la capital del país veí. Qui tallarà el bacallà!? El xef de l'hotel amfitrió, Miguel Muñoz, conjuntament amb Tiago Valente, del reconegut hotel The One Palácio da Anunciada de Lisboa, ambdós establiments d'H10 Hotels.
Cal dir, però, que aquest peix blanc només és un ham temptador per fer d'aquesta trobada tota una celebració de la cuina del Mediterrani i de l'Atlàntic. No només us trobareu amb bacallà cuinat de mil maneres, també altres plats i postres fets mà a mà amb dos xefs excepcionals de dues capitals internacionals de la cuina. Fau una ullada a la carta i seguiu llegint, perquè us expliquem en tres punts com serà aquest pop-up culinari. Tirem hams a la mar!

1. És hora de tallar el bacallà

La carta comença amb un dels segells de la cuina portuguesa: una selecció de conserves naturals i artesanals. Entre els elaborats, destaca l'Amanida Xatonada versionada per a l'ocasió, amb foie de bacallà, de la mà de Miguel Muñoz. L'artista dels fogons també recupera del seu receptari el plat Mar i muntanya de bacallà amb cremós de mongetes, pesto de pèsols i salsa de caragols, premiat com a Millor Tècnica i Destresa en el concurs Cuina Jove de Catalunya 2018.
D'altra banda, el xef de l'hotel The One Palácio da Anunciada recupera clàssics per fer-los seus, com els famosos Pasteis de bacalhau amb queijo, una menja que data de 1841; o el Bacalhau á brás, veritable emblema del bacallà a Lisboa que Valente elabora amb molles de bacallà salat, patates palla i ous regirats.
I és que el bacallà ve per quedar-se! Colonitzarà un munt de receptes tradicionals de la península: trobareu truita de bacallà, pebrots del piquillo farcits de brandada de bacallà amb salsa biscaïna, un deliciós arròs melós amb calls de bacallà i coliflor... nyam!

2. Després, venen les postres!

El rastre del bacallà desapareix en aquesta secció... En el seu lloc, trobareu una animada selecció de plats tradicionals de les dues regions protagonistes: Catalunya i Portugal. No us decebrà aquesta especialitat dolça de la cuina portuguesa, el Pastéis de nata, unes tartaletes de crema circulars amb una base cruixent de pasta de full -corre el rumor popular que la recepta és secreta i només uns pocs al món disposen d'ella-.
També hi haurà les típiques postres que farien feliços als vostres avis (i que us faran encara més feliços a vosaltres!), com uns flamets amb cítrics o unes torradetes de Santa Teresa amb gelat de torró. I si voleu demanar-vos algun dolç més modern, sense perdre l'aire clàssic, no deixeu passar l'escuma d'arròs amb llet i mango. I això només és una recopilació d'exemples! Si voleu descobrir altres propostes, ho podreu fer al pop-up culinari.

3. A un terrat excepcional

El Mood Rooftop Bar és l'enclavament que farà de seu d'aquest pop-up cuinòfil dedicat al bacallà. Es troba a dalt de tot del luxós Hotel The One Barcelona, epítet que recorre totes les plantes de l'hotel, inclosa aquesta última. Des d'ella s'hi dibuixa un skyline de tot Barcelona, des d'on podreu fer el vostre àpat a la vegada que contempleu la metròpolis sota el cel. També us hi espera una decoració moderna a base de còmodes sofàs i mobiliari blanc, amb plantes fent d'acompanyants.
Aquesta experiència culinària reflecteix el segell gastronòmic dels establiments The One by H10 Hotels, la proposta de luxe urbà de cinc estrelles de la cadena, que destaca per una gastronomia d'autor, innovadora, mediterrània i amb picades d'ullet a la cultura local.
Aquesta festa del bacallà us està inspirant? Si voleu emular qualsevol dels plats que degustaríeu a aquesta cita gastronòmica o crear la vostra versió, la coneguda bacallaneria Perelló, amb paradeta al Mercat del Ninot, és una parada altament recomanada. Empresa centenària, que s'ha convertit en tot un referent d'aquest peix a la ciutat de Barcelona i que també fa de patrocinador de les jornades.
Us animeu a assaborir aquest esdeveniment culinari?

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat