Brindem per una DO catalana que al 2025 serà 100% ecològica

Enguany, la DO Penedès ha arribat a produir un 95% de vins ecològics i confirma que al 2025 ho serà tota la producció, convertint-se en la primera Denominació d’Origen amb aquesta etiqueta en tot el món

DO Penedès
Foto: Marc LugueraDO Penedès
Time Out en col·laboració amb DO Penedès
Publicitat

Si vetllem per la nostra salut i la qualitat del que consumim, quan anem a la recerca d'un bon vi, la lògica ens fa prioritzar que sigui DO, ecològic i que la marca estigui tan compromesa com sigui possible amb aquestes dues mencions. Doncs a partir del 2025 tota la gamma de vins DO Penedès serà 100% ecològica, una fita en la història d'aquestes dues etiquetes, que s'encreuen per primera vegada de manera absoluta: el 2025 la DO Penedès serà l'única DO ecològica del món, fet que demostra el seu compromís amb la qualitat i sostenibilitat del producte. Pujar fins a aquest cim no ha estat d'un dia per l'altre: ha sigut un creixement gradual, i és que aquest 2024, un 95% de la producció ja es produeix sota criteris ecològics.
Aquest és un primer pas per a la sostenibilitat de les vinyes i els cellers d'aquest territori. Les vinyes i vins ecològics de la DO Penedès són treballades per persones que estimen el territori i, per tant, també el medi ambient i tot l'entorn. No s'utilitzen productes químics de síntesi, amb la intenció que els vins emparats per la DO Penedès representin realment el territori penedesenc i puguin ser gaudits essent fidels als seus orígens. De quins territoris parlem, exactament? La Denominació d'Origen Penedès s'escampa entre Montserrat i el Mediterrani i Barcelona i Tarragona. En aquests espais hi trobem una infinitat de vinyes, que van des del Massís del Garraf fins arribar a la serralada Prelitoral a 800 m d'altitud a la Serra d'Ancosa. També s'inclouen les zones de Muntanyes d'Ordal, Turons de Vilafranca, Costers del Montmell, Costers de l'Anoia, Costers del Foix, Costers de Lavernó, Valls Bitlles Anoia i la Marina del Garraf.
En aquestes terres és on es couen varietats tan suculentes com el conegut Xarel·lo, un vi jove suau, amb un caràcter sedós però amb cos, bona acidesa, afruitat, aromàtic i amb excel·lent graduació alcohòlica; o el Malvasia de Sitges, un blanc famós per la seva dolçor i aromes. Però, d'aquestes vinyes, també en resulten els exquisits Macabeu o el Parellada, així com el Sumoll Negre, la Carinyena o la Garnatxa Negra, que expressen el territori del Penedès en una ampolla. Cap a quina varietat tira el vostre paladar? 

DO Penedès
DO Penedès
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat