1. Casa Planells
  2. Casa Planells
    Foto: Casa Planells
  3. Casa Planells
    Foto: Casa Planells
  4. Casa Planells
    Foto: Casa Planells

Casa Planells

La Casa Planells va ser obra de Josep Maria Jujol, arquitecte i col·laborador de Gaudí, i és considerada la darrera casa modernista que es va fer a Barcelona
  • Llocs d'interès | Llocs i edificis històrics
  • Eixample
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Time Out diu

Aquest edifici és obra de Josep Maria Jujol, un dels grans mestres del modernisme català. Jujol –un arquitecte auster, modest i subtil, molt allunyat dels recaragolaments d'altres coetanis seus– va fer la Casa Planells per encàrrec d'un petit constructor. Amb aquest projecte, que data del 1923-1924, l'arquitecte va demostrar que no calen grans solars ni massa recursos per aconseguir edificis immortals. És potser un dels monuments modernistes menys coneguts, però és sens dubte un dels més interessants i captivadors que heu de visitar.

Es pot entrar a dins?

Malauradament, l'interior de la Casa Planells no es pot visitar, ja que hi ha habitatges particulars a dins. Encara que no s'hi pugui entrar, visitar-la per fora és gratuït i podreu gaudir del pur estil modernista, on destaca la façana.

Per què visitar la Casa Planells?

Tot i que pot arribar a passar per desapercebut, aquest edifici mostra el modernisme català del segle XX i és considerat com la darrera casa modernista de Barcelona. Es troba a una cantonada de l'Eixample, concretament al número 332 de l'avinguda Diagonal, on s'adapta perfectament a l'espai amb corbes. Tot i que l'edifici es considera modernista, l'arquitecte Josep Maria Jujol costa encasellar-lo en un sol estil. Jujol també va ser col·laborador de Gaudí, deixant la seva empremta a edificis tan emblemàtics de Barcelona com la Pedrera, la Casa Batlló i el Park Güell.

La Casa Planells es va construir sobre una superfície limitada de 80 metres quadrats, en què Jujol va aconseguir aixecar un edifici amb habitatges de 120 metres quadrats a través de formes corbes i materials senzills. Per aprofitar al màxim l'espai, l'arquitecte va decidir posar a l'interior una escala de caragol. Tot i que l'interior impressiona, la façana és el que més crida l'atenció, que va ser rehabilitada el 2012 i es va pintar de color groc, un canvi que li va atorgar un aire més actual.

Detalls

Adreça
Av. Diagonal, 332
Barcelona
08013
Transport
Verdaguer (M: L4, L5)
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà