El nucli antic de Barcelona pot associar-se amb les estretors dels carrerons del Raval o del barri Gòtic, però arriba un moment en què aquests camins petits desemboquen en la immensitat del mar. Passar per la plaça de Blanquerna, entre restes de la ciutat medieval i altres espais històrics, és una de les etapes finals del recorregut.
Vestigis de la Barcelona emmurallada
La plaça de Blanquerna va ser batejada en homenatge d’una novel·la escrita per Ramon Llull al segle XIII. L’elecció sembla lògica, atesa la seva proximitat al darrer baluard que es conserva de la muralla de Barcelona: ben a prop estan els Jardins del Baluard i el portal de Santa Madrona, juntament amb altres espais rellevants del passat emmurallat de la ciutat com les Drassanes Reials (i el Museu Marítim que acullen). Més enllà està l’arxiconegut monument a Colom que apunta cap al Mediterrani.
Flea Market, el mercat de la plaça de Blanquerna
El ja històric Flea Market de Barcelona, que se celebra el segon diumenge de cada mes (i en alguna altra ocasió), és potser el gran focus d’atracció d’aquesta plaça. L’esdeveniment es basa en la venda d’articles de segona mà, objectes vintage i artesanies diverses. És tot un calaix de sastre que fa anys que vigoritza la vida de la plaça de Blanquerna i que té un germà: el mercat Fleadonia, un altre esdeveniment dominical de Ciutat Vella.
Com arribar-hi
La línia 3 de metro, la línia verda, t’acosta a la plaça de Blanquerna (l’estació més propera és Drassanes), però hi ha altres opcions de transport públic (com diverses línies d'autobús). Es poden consultar les possibilitats de trajectes concrets a través de l’eina de planificació de viatges de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).