1. La ruta dolça: fruita, mel i postres per trobar la felicitat
El començament del Tram 3 del Grand Tour de Catalunya és particularment dolç. Un dels productes estrella de Lleida és la seva fruita, i més concretament les seves peres amb denominació d’origen. Aquest és un bon punt de partida per resseguir el contorn nord de Catalunya a la cerca d’altres fruites saboroses i productes caracteritzats pel seu sabor sucrós. Per exemple, molt a prop de Lleida, a Mont-Rebei, trobareu Apiferro, una factoria de mel on, a més de poder visitar les instal·lacions i observar el treball de les abelles, podreu fer tasts d’un dels productes més exquisits de la zona. La següent part del camí, el tram 4, recorre bona part dels Pirineus de Catalunya, i allà també hi ha sorpreses: a Castellar de n’Hug, al Berguedà, es fan uns croissants d’una mida inversemblant i un sabor exquisit, i a Camprodon podreu comprar les galetes típiques de la localitat que seran una tria excel·lent per picar durant el camí o regalar quan torneu.
La mel també és important a l’Empordà: aquesta és una zona amb molta apicultura, i es poden fer visites guiades per conèixer alguns ruscs de la zona i veure com els apicultors treballen amb les abelles per obtenir un producte de màxima qualitat. I ja en el Tram 5, a la part de Girona, no deixeu passar les pomes de denominació d’origen o algunes de les postres més populars de la ciutat: la seva rebosteria creativa –el xuxo de crema és inexcusable– o els gelats de fantasia que ha creat l’equip del Celler de Can Roca, i que podreu trobar al centre de la ciutat.