Elaborat a partir de garnatxa i samsó, és un vi negre delicat i molt afruitat que fa bona parella amb la cuina del restaurant de tapes Can Kenji. Ja fa tres anys que en Kenji i la Neus van començar aquesta aventura al discret restaurant. Ja és hora que algú expliqui que el sushi són els canelons de l’àvia per als japonesos. Vaja, que hi ha un altre univers de menjar japonès per conèixer i llepar-se els bigotis.
Un dels objectius del Kenji és reintrepretar la cuina japonesa amb “el producte mediterrani i de temporada”, em confessa. Només cal fer un cop d’ull a la carta per veure de què parla aquest cuiner que regentava una peixateria quan vivia a Tòquio. Tot i la seva destresa amb el peix, a Can Kenji els agrada la carn i un dels seus plats estrella és el bistec tàrtar oriental. Hi ha mandonguilles de xiitake amb llagostins arrebossats, broqueta de pollastre al curri amb salsa de iogurt i menta i saltat de secret de porc ibèric amb kimuchi. La garnatxa i el samsó del Tocat de l’Ala pronuncien el gust de les carns més potents de la carta i també n’alleugereixen les aromes.
Afegim al plats carnívors els lletons caramel·litzats amb vinagre de Mòdena i mel i una sorprenent llengua de vaca amb espàrrecs a la planxa. Qui ha anat al Japó sap que és molt més habitual als restaurants que un plat de sushi. La carta de vins del restaurant demostra l’estima pel vi català. Deixen de banda les convencions i ofereix alguns dels vins més sorprenents i amb preus raonables de tot el que es fa i desfà al país. El Tocat de l’Ala quan se serveix passa ràpidament per tres fases. Tocat, posat i begut
Info pràctica
Discover Time Out original video