tapes
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

De tapeo per Barcelona

Descobrim locals on fer tapes acompanyades de vins de primera

Publicitat

La combinació d’una bona copa de vi amb una tapa, és una pràctica gastronòmica a l’alça. Barcelona és plena de locals que han adoptat aquest maridatge, incorporant  platillos exquisits que conviuen sense problema amb les típiques braves o les croquetes de tota la vida. Aquí et donem algunes referències.

El Quimet & Quimet (Poeta Cabanyes, 25. Poble-sec) és dels que segur que coneixeu o, com a mínim, n’heu sentit a parlar, ja que apareix a la majoria de les guies i ressenyes gastronòmiques. I si no el podem obviar, no és perquè tothom en parli, sinó per la qualitat dels productes de les seves tapes i la seva oferta de vins. És un espai reduït i sempre és ple de gent. Encara que la seva especialitat és el vermut, la carta de vins ocupa totes les seves parets i és molt recomanable. Una bona combinació: un platet de cecina i alguna de les seves novetats vinícoles, estan sempre a la caça i captura per poder oferir bons vins a preus raonables.

El Jabalí, en la confluència de Ronda de Sant Pau amb carrer Aldana, al Raval, és un bar-xarcuteria que manté viva l'essència del que era la zona de teatres a la dècada dels anys trenta. Tant a la barra com a la petita terrassa amb tendal, és un dels locals de Barcelona on menjar un bon pernil ibèric acompanyat d'un vi negre de categoria. Si ets de braves o d'aminada russa, les tenen per especialitat, així com les croquetes, aquí les de pernil, per descomptat.

Al barri de Sant Antoni, un dels punts calents de la ciutat en l'àmbit gastronòmic, està el Bar Nostàlgic, al carrer Viladomat 38, molt a prop del carrer de Parlament. A diferència de la majoria dels locals que han conquerit la zona, aquest petit establiment, que ha apostat per una decoració retro amb les fotos antigues del barri i un cartell de la bohèmia darrere de la barra. La tapa estel·lar és la bomba picant, picant de debò, que podeu acompanyar amb una copeta, de la seva àmplia selecció de vins locals, que trobareu penjada d'un fil a la paret.

Si voleu anar de tapeo per Gràcia, el restaurant D.O Vins i platillos, al 36 del carrer Verdi, és una bona alternativa. El local té dues barres i nombroses taules, i més de cinquanta tapes gourmet diferents, una que heu de tastar és el morro de bacallà amb tomàquet confitat.  El què és tot una repte és escollir el vi d'entre els més d'11 folis que té la carta. Una bona opció, és el menú maridat que renoven cada mes i costa poc més de 30€.

En el carrer Santaló cantonada amb Travessera de Garcia, hi trobareu el Marídame, un espai gourmet on podreu combinar alguna de les seves 200 referències de vi amb una selecció de formatges i embotits de primera. Una de les curiositats d’aquest local és que cada ampolla té una etiqueta explicativa on s’indiquen les seves millors opcions de maridatge. Et recomanem que tastis alguna de les seves combinacions menys convencionals. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat