L'únic restaurant de Barcelona dedicat exclusivament al musclo. Els podreu trobar gratinats, arrebossats, amb bacallà, espinacs, al vapor, a la sidra... I per descomptat també a la belga: una bona cassola de musclos amb patates fregides.
LA MUSCLERIA
La seva obsessió: Els musclos!
L’obsessa: Fa 15 anys, Sònia Pedrosa va decidir que el plat nacional belga, els musclos amb patates fregides, eren un nínxol de negoci buit a Barcelona.
Obsessioneu-vos amb: Plats que en tres lustres de servei han anat molt més enllà del model belga. El plat fort de la casa és una cassola de quilo de musclos amb diverses salses: rocafort, marinera, pesto, però també els preparen amb cloïssa i carxofes... Tenen fins a gairebé 30 receptes.
I alerta, que partint del clàssic tigre efectuen saborosíssimes variacions, com el de brandada de bacallà. Molt, molt fiables: cada dia els entren uns 300 kg de musclos frescos; els porten de la costa ibèrica que calgui, bé sigui de Galícia o bé de l’Ebre.
LA TAGUARA
La seva obsessió: L’arepa!
Els obsessos: Asier Navascues i Daniel Legarburu, dos veneçolans amb visió de negoci.
Obsessioneu-vos amb: “La translació a Barcelona de l’arepa veneçolana, sense cap fusió o innovació, però en un espai enfocat al públic local”, diu Navascues. Són entrepans fets amb massa de blat –sense gluten–, dura i compacta, i farcida amb ingredients com els frijoles, l’alvocat o la carne mechada (carn de vedella esfilagarsada). Fan fins a 17 receptes diferents, i l’única arepa poc ortodoxa és la Pabellón (frijoles negres, carne mechada, plàtan mascle i formatge), feta amb els ingredients del plat nacional veneçolà. Delicioses.
COMAXURROS
La seva obsessió: Els xurros!
Els obsessos: Els pastissers Lluís Estrada i Marc Muñoz.
Obsessioneu-vos amb: Xurros creats amb el savoir faire de pastissers experimentats. Cada vint minuts en surten de nous, i es fregeixen amb oli d’oliva verge extra. A més dels xurros ordinaris, juguen amb els farcits –de fruita de la passió o gerds– i l’aparença –els xurritos bravos, amb aparença de patata fregida amb salsa picant, en realitat dolços i amb salsa de vainilla–. El millor de tot: en una cafeteria amb el look inspirat en una parada de xurros, per 1,80 euros gaudireu d’una ració de set o vuit xurros. Amb cafè de filtre del bo gratis! A més de xocolata calenta, tenen una màquina de nata muntada a la barra. El seu lema: “Donem al xurro el que es mereix”.
LÚKUMAS
La seva obsessió: La lúkuma, el dònut grec!
L’obsés: Pétros Paschalidis, expublicista grec, fill de forners, que al país hel·lènic admirava l’obrador de lúkumas patern.
Obsessioneu-vos amb: Un local que és un dels millors punts d’esmorzar dolç de Gràcia. Aquesta immaculada cafeteria, a més d’un cafè deliciós, ofereix una pasta que és molt més lleugera, flonja i gustosa que la seva parenta industrial. Fornejada diàriament, només amb ingredients naturals, hi trobem sabors tan atractius com el de xocolata i ametlles, i alhora tan singulars com el de la mastija: glacejat amb essència de resina! Ara que hi ha dificultats de subministrament de la marca registrada que tots sabeu per la lluita sindical, penseu-hi!