Si us agrada el cava, però no acostumeu a beure’n fora de les celebracions familiars, us animem a que el redescobriu en format combinat. Us proposem 5 còctels, a base de cava, que estem segurs que us encantaran. Els aficionats a la cocteleria casolana, que busquen novetats per sorprendre els seus convidats, apunteu-vos aquestes receptes molt senzilles de preparar, refrescants i; sobretot, molt resultones. L'èxit el teniu assegurat.
D’entre els còctels fets amb cava, el Mimosa és el més trendy, ja que s'ha convertit en la beguda estrella dels Brunch, tan de moda a Barcelona. És suau i refrescant, fet a partir de la combinació de cava i suc de taronja, si pot ser natural, molt millor. Facilíssim de preparar. Si teniu un sarao a casa, és una bona opció per l’aperitiu. Si voleu donar-li un toc més glamurós, podeu fer la versió brittish, afegint una culleradeta de granadina.
El Bellini és un dels clàssics. En aquest combinat li afegim suc de préssec natural al cava. Si visiteu Venècia, podeu anar a prendre'n un al Harry’s Bar, el local on es va crear. Això sí, prepareu-vos per pagar-lo a preu de caviar. Un altre dels mítics és el Kir Royal, inventat per Félix Kir, alcalde de la ciutat de Dijon (França), durant la segona guerra mundial. Aquest còctel es fa amb crema de Cassis (licor de grosella negra) i cava. Si li voleu donar un toc més elegant, el podeu decorar posant una maduixa al fons de la copa.
El Black Velvet és una barreja molt peculiar, ideal pels qui us agradi la cervesa negra i el cava. Aquest combinat va néixer a l'Anglaterra victoriana després de la mort del príncep Albert. En aquella època, en motiu del dol, es va prohibir la venda de determinades begudes alcohòliques, entre elles el xampany, ja que l'associaven amb festivitat i alegria. A vegades la censura aguditza l'enginy, aquest va ser el cas d'un barman anglès que va buscar una manera de poder seguir servint xampany. El que va fer, va ser camuflar-lo dins una Guinness. Aquí teniu els ingredients dels Black Velvet: Cava i Guinnes. L’ideal és servir-lo en una copa tipus flauta, ben fred.
Si teniu ganes de fer una festa gamberra o voleu recordar els vells temps amb els amics, prepareu una bona Aigua de València, a base de cava, suc de taronja vodka i ginebre, encara que aquests ingredients poden variar. Aquest còctel d’origen Valencià, permet jugar i, igual que la popular sangria, molta gent li dóna el seu toc personal. Així que segons us sembli, poseu-li més o menys quantitat de cada licor, en funció de si us agrada més o menys carregat d'alcohol.