La ruta de l'spritz

És l'aperitiu venecià de moda, barreja de Campari o Aperol amb prosecco i soda. Us descobrim cinc llocs on prendre'l a Barcelona

Publicitat
  • Italiana
  • La Nova Esquerra de l'Eixample
  • preu 1 de 4
To Be
To Be

Aquest simpàtic local de cuina italiana es mou entre les tapes i l'aperitiu, però també toca plats sencers amb certa creativitat, com una sorprenent pasta a la carbonara amb fruits del mar.

I cada dia, de 19 a 21 h, fan l'aperitiu: amb un duet de spritz que fa caure d'esquenes: aperol spritz (aperol, prosecco i soda, gel i una rodanxa de taronja) campari spritz (campari, vino blanco i soda, gel i una rodanxa de taronja), complementat amb un bon negroni. Molt recomanables els gintònics, i racions com la de gambes amb salsa d'alvocats i pistatxo que ens diuen que són afrodisíaques. Amb cada còctel, platet de tapes!

  • Eixample
Jonny Aldana
Jonny Aldana
Entre les avingudes sense encís de la ronda de Sant Pau i el Paral·lel, s’hi troba el Jonny Aldana, un bar muntat entre un colombià, una txeca-suïssa i un català. La idea que tenien quan van aixecar la persiana per primer cop era d’un bar per prendre només l’aperitiu. D’aquesta primera il·lusió, en surt una diversitat d’aperitius i vermuts engrescadora. Si veieu la clientela amb els gots plens d’una beguda taronja, el més segur és que estiguin bevent un spritz, una beguda refrescant i golosa que obre la gana. Hi mesclen Aperol (aperitiu italià), cava, soda, gel i una rodanxa de taronja. El secret de les mesures és cosa seva. Una altra varietat de l’spritz al Jonny és l’americano, en el qual l’Aperol es barreja amb vermut negre i soda.
Publicitat
  • Italiana
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Le Cucine Mandarosso
Le Cucine Mandarosso
Els dies laborables ofereixen menú, els diumenges a la nit munten el famós aperitiu italià i al migdia només serveixen fettuccine. Vaja, cintes. Del que es tracta és que cada dia sigui especial. L’abundància de Le Cucine Mandarosso arriba al celler. Hi podreu tastar begudes que són difícils de trobar fora d’Itàlia com el chinotto (una cola amb un punt amargant), el Crodino (un aperitiu sense alcohol) i la cedrata, una llimonada d’un groc superlatiu molt famosa allà. I també un dels 'spritz' més fins de la ciutat.
  • Mediterrània
  • Gràcia
Cafè Salambó
Cafè Salambó
Convertit en un local de referència al barri de Gràcia, el Salambó es mereix una visita per nombrosos atractius: l'ambientació d'un local dominat per la fusta, que emana un estil de cafeteria de barri, amb dos billars i una parròquia moderna atreta per l'oferta gastronòmica i la proximitat del Verdi Park. En aquest context podreu gaudir d'un cafè que connecta amb una tradició molt nostrada: la dels cigalons. La carta de combinats és tan contundent com el Roma –grappa i nata–, el Mèxic –tequila, nata i bitxo– o el Bombó –amb llet condensada, xocolata i Cointreau. Hi serveixen un 'spritz' contundent, en un got generós.
Publicitat
  • Italiana
  • Ciutat Vella
Bacaro
Bacaro
No és un restaurant italià. No és, tampoc, una trattoria italiana. És una taverna veneciana i porta el nom amb què anomenen aquests llocs a la ciutat dels canals, Bacaro. S'hi pot prendre des d’un prosecco fins a una canya, i passar una de les nits més delicioses en bona companyia i amb una oferta gastronòmica excel·lent i a preus més que raonables. Tot ben regat a base de 'spritz', és clar...
  • Italiana
  • La Barceloneta
Santa Marta
Santa Marta
En aquest molt atractiu i desenfadat bar a la vora del mar, els bessons Colombo del Xemei serveixen sandvitxos especials, 'panini' i 'tramezzini', molt diferents als nostres entrepans. I també plats del dia com bacallà 'mantecato' i tota mena d'aperitius italians i venecians. 'Spritz' amb vistes al mar als preus econòmics d'allà!
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat