Inspirats per un article sobre la botiga de sucs Mother, tres membres de la redacció de Time Out es decideixen a fer una jornada de dejuni a base de líquids –sucs i llets vegetals– per preparar el cos de cara a les vacances.
La idea és netejar l'organisme per dins donant un dia de descans al sistema digestiu per tenir la consciència tranquil·la quan l'embruteixin amb els excessos vacacionals. Aquesta és la crònica per etapes de l'experiència:
Com diu la Marta Salicrú, sempre tinc un budellet buit. Davant la perspectiva d'haver de passar 24 hores alimentat a base de sucs, ahir a quarts de set de la tarda em vaig fotre un entrepà de pernil salat, l'últim plaer carni abans del dia de dejuni, i un pecat criminal -segons les instruccions ahir hauria d'haver fet dieta herbívora per preparar el cos–. Des d'aleshores que no menjava res. Fins avui, a les 9, que m'he pres el primer beuratge, una pasterada verdosa com l'aigua de la Barceloneta que fa una olor d'api que tomba. Em sento com una cabra. Això sí, fort igual que Popeye després d'una llauna d'espinacs. Si segueixo així, potser al final del dia trauré vapor per les orelles. Ja veieu que, ara per ara, estic prou animat. –Josep LambiesIngredients del suc: poma, cogombre, col arrissada, espinacs, api, julivert, llimona.
El segon suc del dia és boníssim: és com un mojito amb api i sense alcohol. Els meus companys de dieta insisteixen que estan multiplicant les visites al lavabo per buidar la bufeta, però jo, que acostumo a tenir un got d'aigua de la mida d'un cossi sobre la taula, no estic notant la diferència. De moment, ni gana ni ànsia de sòlids. El repte serà a l'hora de dinar. Hem rebut un parell de crítiques a Facebook, però no ens desanimem. No fem la dieta per perdre pes -no ens guanyem la vida com a models de banyadors i ens acontentem amb com estem, moltes gràcies- i no fem el detox com a substitut d'una alimentació sana: només volem comprovar per nosaltres mateixos si experimentem els suposats beneficis -defensats per experts en dietètica- de donar un dia de vacances a l'estómac. ¿Haurem fet gana d'aquí a dues hores pel següent? -Marta SalicrúIngredients del suc: pinya, poma, api, menta fresca
Arribem a l'equador del repte i estem força sencers. Crec que molts dels nostres companys esperaven que estiguéssim pidolant engrunes dels seus dinars, però aquí seguim! En el meu cas, els sucs se'm fan una mica massa llargs (és mig litre cada un!) i aquest darrer no seria el meu favorit, però he de reconèixer que, de moment, estan tots boníssims i això ajuda molt, ja que, no ens enganyem, una mica de sensació de gana sí que tenim, al menys jo. Més que res, es troba a faltar el mastegar, notar alguna cosa sòlida a la panxa. Però ja sabíem on ens estàvem ficant i ho dic convençuda, portar una dieta sana i un estil de vida més o menys saludable no és incompatible amb, de tant en tant, donar-li un descans al nostre organisme. - Erica Aspas
Ingredients: poma, remolatxa, pastanaga i gingebre
Aquí va el plany de l'hora de berenar. Per als que som de bon queixal, la tarda de ramadà s'està posant difícil. Per si no tinguéssim prou disgustos, algú ha deixat un tall de truita de patates a la nevera, just al prestatge on guardem els sucs, per fer-nos les dents llargues. Cada cop que vaig a omplir el got tinc ganes d'enfonsar-hi el cap. Ara m'he servit un tast del quart suc del dia, el del berenar. L'esperava amb impaciència, convençut que seria una mica més contundent que la trista remolatxa espremuda del migdia. És llimonada. Ras i curt. Mig litre de cítric, del que et deixa la gola com un fregall. Estic pixant com una regadora, i el pitjor és que cada vegada que hi vaig em puja una flaire d'api que mareja. I no estic per a gaire desafiaments: quan he obert l'ampolla de mig matí m'he fotut un trau al polze de cinc centímetres pel cap baix, i sóc dels que veuen sang i tenen basques immediates. Em sento com un dofí demanant una arengada. Infeliç de mi, només em queda una cantimplora de lleteta abans d'anar a dormir. Estaria tan content amb només una punteta d'aquella truita. Només una. En mala hora... –Josep LambiesIngredients: llimona, aigua mineral, agave i caienna
Són les dotze de la nit, més de 24 hores després del meu últim àpat sòlid, i demà quan em llevi em prendré la torradeta de pa integral amb tomàquet i formatge fresc de cada matí en què porto pensant -no de manera obsessiva, però era allà- tota la tarda. No hem patit gana física: amb dos litres i mig d'aliment líquid de fam no en passes. Però sí ganes de clavar queixalada al plat del teu proïsme. ¿Hem notat ja els efectes? Jo diria que sí: l'increment d'energia en què es tradueix el dejuni –una energia que no consumeixes fent la digestió– a les 20 h del vespre a mi m'ha deixat tan espitosa com si m'hagués pres un Red Bull. Cal dir que jo ja no prenc cafè perquè em posa com una moto. El final ha estat el més dur. Potser ens vam equivocar triant la llet d'anacards havent pogut triar la de cibada: mal dia per deixar d'esnifar cola. Ha costat empassar-la: era espessa com un dimoni i me n'he deixat mitja tassa. Però hem superat el repte. Divendres ho celebraré amb uns còctels. -Marta SalicrúIngredients: anacards, aigua mineral, agave i canyella