3 motius per unir-vos a la Comunitat LiceUnder35

Sou joves i us agrada l’òpera, o encara no sabeu que l’òpera us apassionarà? Voleu descobrir els secrets del millor espectacle del món? Si teniu menys de 35 anys, el Liceu és el vostre teatre
Liceu Under35
A BOFILL
Time Out en col·laboració amb Gran Teatre del Liceu
Publicitat

Fa unes poques temporades –concretament, el setembre de 2018–, el Gran Teatre del Liceu va encetar una iniciativa que s’ha demostrat un rotund èxit: LiceUnder35, una proposta per animar el públic jove a anar al teatre –ja fos aficionat a l’òpera, tingués curiositat per saber més o no hagués anat mai a gaudir d’una obra– amb diversos propòsits clars: començar a treballar en la pedrera dels melòmans del futur, donar oportunitats per accedir als espectacles als joves –que, generalment, no disposen de tant poder adquisitiu com els aficionats de més edat– i, també, facilitar l’accés a l’òpera de qui mai n’havia vist cap, ja fos per falta de mitjans, de curiositat o per prejudicis. Només hi havia una condició: tenir menys de 35 anys i anar amb una predisposició positiva, amb els sentits afilats i ganes de fer comunitat.

La proposta ha funcionat perquè hi ha un fet innegable: l’òpera ens apassiona quan la descobrim i l’accés és fàcil. L’òpera parla de les febleses i les passions humanes, de l’amor, del poder, la mort i la tradició; té tot el que ens dona la literatura, el cinema i les sèries, però amb un format diferent i amb una música que ens encisa. Per això LiceUnder35 creix, perquè cada cop hi ha més públic amb ganes d’una vetllada al teatre. I, com a conseqüència d’aquest creixement, ara neix la Comunitat LiceUnder35, que dona avantatges especials: accés prioritari en la compra d’entrades per a les sessions LiceUnder35, la possibilitat d’adquirir-les per 30€ quinze dies abans de l’estrena, i també l’opció de poder comprar en l’últim moment, tres hores abans de la funció. LiceUnder35 també oferirà nous continguts a YouTube amb podcast amb la participació de Juliana Canet i Marc Lesán, que comentaran les obres i entrevistaran als protagonistes, també TikTok, per comunicar l’òpera de manera diferent i Telegram per estar al corrent de totes les novetats. 

Si tot això us sona bé, aquí teniu diversos motius per afegir-vos a la comunitat jove de l’òpera a Barcelona.

1. 4 òperes exclusives durant la temporada

En les temporades anterior, les òperes de LiceUnder35 van ser grans títols com 'I Puritani', 'Turandot', 'La traviata', 'Don Giovanni' o 'Lucia di Lammermoor'. Aquesta propera temporada 2021/2022, s’afegiran quatre més. Es tracta de títols que ja estan integrats a la temporada regular, però que afegiran una nova data –abans de l’estrena, o just desprès de l’última funció– per al públic jove, amb repartiments en els quals gaudirem d’estrelles de la funció i també de cantants molt prometedors. Els títols Under35 d’aquesta temporada són tots atractius: 'Ariadne auf Naxos', de Richard Strauss –òpera del classicisme del segle XX, que mescla el gènere còmic i tràgic amb un muntatge de Katie Mitchell de fot missatge feminista–, 'War Requiem' –una adaptació escènica de l’obra coral de Benjamin Britten, amb un muntatge audiovisual de l’artista Wolfgang Tillmans–, 'Wozzeck' –la impactant òpera expressionista d’Alban Berg–, i 'Norma', de Bellini, un clàssic del bel canto. Bàsicament, són òperes del segle XX, i una del XIX, amb propostes poderoses i música d’enorme qualitat.

2. Un concert i un espectacle de dansa per completar

El programa LiceUnder35 no es limita només a l’òpera, i inclou també un concert simfònic del programa anual –en aquest cas, 'Mite i tragèdia d’Electra i Edip', dirigit per Josep Pons i amb peces expressionistes de Richard Strauss (la suite de l’òpera 'Elektra') i Igor Stravinski ('Oedipus Rex')–, i també un ballet. La inclusió de la dansa és important, perquè permet afegir noves sensibilitats i públics nous; com l’òpera, el ballet clàssic i modern és un tipus de creació que resulta complicat de fer arribar al públic jove si no es posen facilitats, i en aquest cas podreu gaudir del muntatge 'De Sheherazade a Yo, Carmen', una producció de la companyia de María Pagés que relacionarà dues de les dones més fortes de la literatura (i també de la música del segle XX, amb les aportacions de Bizet i Rimsky-Korsakov), com són Carmen i Sheherazade, la protagonista de 'Les mil i una nits'.

3. Tota una festa!

Tradicionalment les sessions LiceUnder35 acabaven amb una sessió al Foyer tot fent una copa i comentant la jugada i amb un DJ punxant música per amenitzar. Vells i bells temps!
Però en aquests moments aquesta activitat està ajornada fins que es donin les condicions òptimes per poder-la realitzar amb tota seguretat. El que sí que estarà disponible és el servei de restauració durant l'entreacte a l'espai Foyer amb compra prèvia: podreu adquirir els tiquets als espais habilitats a l'accés del Teatre. Quines ganes de tornar a gaudir de l'experiència LiceUnder35 al complet, mentrestant, ens quedem amb la grandiositat d'una bona òpera. I és que hi ha una cosa certa sobre aquest gènere sovint desconegut pels joves: un cop saps que t'agrada, ja no podràs renunciar a ella. I si a més hi ha una festa, es pot demanar més?

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat