Drassanes i galeres - Museu marítim
Foto: Pere de Prada
Foto: Pere de Prada

5 pistes per comprendre els antics conflictes del mediterrani

La nova exposició del Museu Marítim de Barcelona us donarà les respostes

Publicitat

'Drassanes i galeres' és la nova exposició del Museu Marítim que tindrà lloc del 30 de març fins al 31 de desembre de 2018. La mostra presenta la relació de Barcelona amb el mar des de l’expansió catalanoaragonesa per la Mediterrània durant l'Edat Mitjana. A través de simulacions, animacions i models podreu reviure la història de les Drassanes Reials i l’evolució de la ciutat vers el Mediterrani. És l'ocasió perfecta per aprendre més sobre les arrels marineres de Barcelona i saber tots els secrets que amagaven les galeres! A més a més, també cal remarcar que 'Drassanes i galeres és la primera exposició de llarga durada que formarà part el projecte museogràfic del Museu Marítim de Barcelona.

A l'espai de la Galera i trobaràs una visió inèdita de l'embarcació, que ocupa l'espai central de les Drassanes Reials. A més una plataforma elevada et permetrà gaudir d'una visió frontal i completa de la nau. Sabies, per exemple, que moltes galeres tenien una petita enfermeria al soterrani? O què sempre atacaven lateralment les embarcacions i evitaven els abordatges? A l'exposició hi descobriràs aquesta i moltes altres curiositats sobre aquestes apassionants embarcacions! 

1. Una història rere l'altra

Barcelona és una ciutat llegendària que desprèn història per tots els seus racons. Sigui on sigui que mirem sempre hi ha un gran relat al darrere però ho hem d'acceptar, no som experts i és impossible saber-ho tot! Encara i això, com que és molt estimulant continuar aprenent dades sobre la nostra ciutat, el Museu Marítim aposta per explicar-nos l'època d'esplendor de la marina catalana.

2. Joc de trons

Any 1282. Pere II El Gran torna després d'una gran expedició i decideix que vol que Barcelona també sigui una de les grans ciutats de la Mediterrània, a l'alçada de Gènova o Venècia. La seva intenció és dominar el mar Mediterrani i per aconseguir-ho farà construir galeres. Ara, unes animacions audiovisuals us introduiran dins l'Edat Mitjana i us faran reviure aquests grans conflictes bèl·lics protagonitzats pels impressionats vaixells dels segles XIII, XIV i XV. 

Publicitat

3.  Les Drassanes Reials

Les Drassanes Reials, on s'ubica el Museu Marítim, són una magnifica infraestructura que sola ja parla de la història de la ciutat. Sens dubte, al costat de les galeres, les drassanes són l'altra peça fonamental que van fer que Barcelona es convertís en una de les reines del Mediterrani. Per tal d'entendre la relació entre aquests dos elements, aprofitant el mateix espai de les naus de les drassanes, el recorregut de la mostra s'emmarca en una escenografia amb forma de galera en construcció i permet als visitant conèixer el procés de construcció d'aquestes i la vida a bord de manera experiencial.

4. No una exposició sinó un museu sencer

Una de les bones raons per anar al Museu Marítim és que pagant l'entrada no només tindreu accés a la seva nova mostra sinó que el bitllet també és vàlid per visitar totes les altres exposicions, tant permanents com temporals. Per exemple, tindreu l'oportunitat de visitar 'A la vora del mar. Instruments musicals de la Mediterrània' on el musicòleg Oriol Rossinyol fa una mirada a la música que ha acompanyat l’activitat humana de les cultures mediterrànies. A més, n'hi ha d'altres com '7 vaixells, 7 històries' que exposa els models de vaixell més destacats del Museu, així com cartes nàutiques i canons.

Publicitat

5. Toca toca!

L'espai expositiu consta de diferents projeccions que, combinades amb elements interactius, el converteixen en una mostra dinàmica que atrau nens i grans. Hi ha instal·lacions tan innovadores com un simulador de rems que provarà la vostra força i amb el qual podreu comprovar l'esforç que representava vogar un rem real de galera. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat