En aquell moment, m’hauria agradat tocar amb els Pink Floyd o els Rolling Stones. Estaven a cavall entre la meva generació i l’anterior... Pink Floyd estaven, en aquella època, una mica en l’ocàs per les discusions entre Roger Waters i David Gilmour. És el Pink Floyd d’abans de The wall. M’hauria quedat allà, jo.
Quins concerts s’ha perdut des que és president de la Generalitat?
Més que concerts, m’hauria agradat molt anar a algunes de les delícies que proposa el Sunset Club de Girona.
És més de Sopa de Cabra, de Manel o de Mishima?
Per raons generacionals, de Sopa de Cabra. Primer perquè fan un rock que encaixa més en el que jo he fet i per proximitat. Però no sóc excloent...
El que va destinar la Generalitat a Cultura el 2015 va ser el 0,7% del pressupost, la xifra més baixa de la història. No és massa poc, això?
La pròrroga dels pressupostos ha impedit que creixéssim, tot i que no era suficient, en cultura. Això és una anomalia. En una Catalunya independent, la cultura ha de créixer molt més. La inversió pública ha de créixer molt més. I les polítiques fiscals incentivadores del mecenatge privat han de ser molt actives, molt diferents del que hi ha a l’Estat.
No creu que és normal que el sector cultural desconfiï...
Sí.
Sobretot venint d’on venim.
Hem demostrat allà on hem pogut demostrar-ho, i hem tingut capacitat d’invertir, quina és la nostra visió de la cultura: on la cultura és un element de cohesió social, de foment de la creació, un sector econòmic important, generadora d’una riquesa tangible i intangible que els països han de cuidar com un tresor. I aquest país especialment té unes potencialitats que tristament no gaudeixen d’unes condicions perquè puguin eclosionar.