Palau de la Virreina
Palau de la Virreina | Palau de la Virreina

Virreina Centre de la Imatge

El Palau de la Virreina, un edifici exponent del Barroc, dedica dues plantes a exposicions temporals i a conferències que pretenen generar debat col·lectiu
  • Museus i institucions | Art i disseny
  • El Raval
Publicitat

Time Out diu

Aquest edifici emblemàtic de Les Rambles, considerat un dels millors exponents del barroc aplicat a l’arquitectura civil de Catalunya, actualment és la seu de l'àrea de cultura de l'Ajuntament i les cambres i el pati serveixen de marc a importants exposicions temporals. En l'interior també es poden veure de forma permanent els Gegants i l’Àliga de Barcelona i acull el Virreina Centre de la Imatge.

A finals del segle XVIII, Manuel Amat i Junyent, marquès de Castellbell que havia estat virrei del Perú, va tornar amb una gran fortuna. Per fer-ne ostentació es va fer construir aquest palau que barreja decoració barroca i rococó. Es va construir entre el 1772 i el 1778 i, després de la seva mort prematura, el va ocupar la seva vídua, motiu pel qual és conegut com a Palau de la Virreina.

Exposicions Centre de la Imatge La Virreina

L'espai compta amb dues plantes disponibles per a exposicions. Aquestes acostumen a durar entre 2-5 mesos aproximadament abans de ser canviades per una de nova. Actualment, a la planta 0 hi ha una exposició de Raisa Maudit que es diu 'Una ascensió en espiral. Mirar enrere des de la fi.', que en un moment d'esfondrament com l'actual realitza a la seva exposició un viatge temporal per intentar apoderar-se i compartir una altra història que comporti un altre futur o un altre present. A la planta 1 hi trobem 'Contes possibles' de Jeff Wall, que a partir de la seva pràctica del tableau o quadre fotogràfic juga amb la composició.  

Altres activitats

En aquest mateix espai es duen a terme altres activitats. Per una banda, tenim les visites guiades a les exposicions. Per altra banda, durant l'any també ofereixen seminaris i conferències que animen a generar espais per al debat col·lectiu, on tracten temes variats de societat com la intel·ligència artificial, la classe social, la solitud poblada i l'essencialisme cultural entre d'altres.

Entrades i horaris

L'espai és obert de dimarts a diumenge i festius d'11 a 20 h, i l'entrada és lliure i gratuïta, només és necessari fer reserva prèvia quan es tracta de grups de més de 10 persones. 

Detalls

Adreça
La Rambla, 99
El Raval
Barcelona
08001
Transport
Liceu (M: L3)
Horaris
De dt. a dg. i festius, de 12 a 20 h

Què hi ha ara mateix

I després de Le Corbusier? Michel Ragon

El Virreina Centre de la Imatge acull, del 8 de febrer a l’11 de maig de 2025, l’exposició I després de Le Corbusier? Michel Ragon, dedicada a les relacions entre Michel Ragon (Marsella, 1924 - Suresnes, 2020), un dels crítics d’art i arquitectura més influents de la segona meitat del segle XX, i el Grup Internacional d’Arquitectura Prospectiva (GIAP), fundat el 1965 a París per joves arquitectes com Yona Friedman, Paul Maymont, Ionel Schein, Nicolas Schöffer, Walter Jonas i Georges Patrix. Comissariada per Fernando Marzá i Neus Moyano, la mostra explora el pensament anarquista llibertari de Ragon, present tant en les seves investigacions sobre literatura proletària com en el seu interès per la ciutat com a motor de canvi social, seguint l’herència de Le Corbusier. Ragon i el GIAP van anticipar qüestions actuals com l’urbanisme participatiu, l’agricultura de proximitat i l’habitatge social. L’exposició es basa en el fons Ragon, dipositat als Archives de la Critique d’Art de la Universitat de Rennes.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà