Arts Santa Mònica
Arts Santa MònicaArts Santa Mònica

Centre d'Arts Santa Mònica

Un centre cultural on conflueixen diferents disciplines com les arts visuals, la ciència i el pensament
  • Museus i institucions | Art i disseny
  • El Raval
Irene Poza López
Publicitat

Time Out diu

El Centre d'Arts Santa Mònica és un centre expositiu i de recerca on conflueixen la creació artística contemporània amb disciplines com la ciència, el pensament i la comunicació. Situat en un antic convent del segle XVIII a les Rambles, és un dels millors centres artístics de Barcelona.

Què es pot fer a Arts Santa Mònica?

Aquest centre cultural ofereix una gran varietat d'activitats i exposicions on conflueixen les diferents disciplines artístiques, des de les arts visuals, la música i les arts escèniques fins a la literatura, la ciència o la moda.

Compten amb una àmplia programació que podeu consultar en la seva pàgina web.

Horaris i preus

L'entrada al Centre d'Arts Santa Mònica és gratuïta, i podeu visitar el centre de dimarts a diumenge des de les 11 fins a les 20.30 h. Està situat just al final de les Rambles, i podeu arribar amb la línia 3 de metre baixant-vos en la parada de Drassanes.

Detalls

Adreça
La Rambla, 7
Ciutat Vella
Barcelona
08001
Transport
Drassanes (M: L3)
Preu
Gratis
Horaris
De dt. a dg. d'11 a 20.30 h

Què hi ha ara mateix

Després del vendaval (Centre d'Arts Santa Mònica)

L’exposició 'Després del vendaval. Rehabitar les esquerdes des de l’acció col·lectiva', presentada al Santa Mònica i disponible fins al 12 de gener, reuneix set col·lectius artístics que, des de pràctiques poètiques i polítiques, exploren zones d'invisibilitat on la violència sistèmica vulnera drets. Aquesta mostra va més enllà d'una exposició: és una intervenció col·lectiva en l'espai institucional, on s'obren esquerdes per qüestionar els límits de la norma i l'hegemonia cultural.  Els col·lectius participants -entre ells Agitació Diska, DU-DA, La Creatura i Sitesize- aborden temes com la sobirania de l’aigua, el treball sexual, el dolor crònic i els drets culturals. Mitjançant instal·lacions i altres formats artístics, posen en evidència les complexitats i tensions entre drets i exclusions, i qüestionen qui participa en aquests drets i qui en queda exclòs. A més de la mostra principal, al primer pis es troba un espai dedicat als fanzins i una cronologia que revisa el treball dels col·lectius artístics i activistes des del 1992. També s'hi ha habilitat un espai, anomenat 'sub rosa', per a debats anònims on es plantegen qüestions sobre l'ocupació, tecnodesobediència i renda bàsica universal, obrint converses obertes en un entorn sense jerarquies. Amb deu mesos de desenvolupament sobre les esquenes, aquesta exposició no només ofereix una crítica a les institucions sinó que les travessa, ocupant un espai de creació col·lectiva. El públic pot endinsar-s'hi imaginant-se...
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà