1. Auditori1.jpg
    L'Auditori
  2. Auditori2.jpg
    L'Auditori

L'Auditori

  • Música | Espais musicals
  • Eixample
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

Edifici de 42.000 metres quadrats dissenyat per Rafael Moneo que es va inaugurar el 1999. Combina la modernitat externa amb una sala simfònica, la Sala 1 Pau Casals, amb capacitat per a 2.200 espectadors. Compta també amb la Sala 2 Oriol Martorell, de 600 localitats, la Sala 3 Tete Montoliu de 400 places i la Sala 4 Alicia de Larrocha per a 152 espectadors. L'Auditori és la seu de l’OBC, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i també acull l’Escola Superior de Música de Catalunya i el Museu de la Música.

Detalls

Adreça
Lepant, 150
Eixample
Barcelona
08013
Transport
Marina (M: L1), Glòries (M: L1), Monumental (M: L2)

Què hi ha ara mateix

56è Festival de Jazz de Barcelona

El Festival de Jazz de Barcelona, que presenta una 56a edició amb alguns grans noms de l'escena internacional i també dels panorames català i espanyol, tindrà un avançament de dos concerts al mes de juliol: el debut de la cantant islandesa Laufey a Barcelona (Palau de la Música, dia 16) i la presentació del nou disc de l'exitós tàndem format per Michel Camilo i Tomatito, 'Spain Forever Again', el 18 al Teatre-Auditori de Sant Cugat. L'encarregat d'obrir la programació de tardor havia de ser el saxofonista de moda Kamasi Washington, però el concert que s'havia de fer el 6 d'octubre a la sala Razzmatazz s'ha ajornat fins al 23 de març de 2025 a causa d'una lesió a l'esquena. El californià presentarà el seu esperat cinquè disc d'estudi 'Fearless movement' (2024), que conté col·laboracions de George Clinton i Andre 3000. També hi haurà dos grans guitarristes de la història del jazz que oferiran concerts en solitari: John Scofield i Pat Metheny, que presenta el seu nou àlbum 'MoonDial' (2024).  Rita Payés, retrat d'artista En aquesta nova edició, la protagonista del Retrat d'Artista del festival serà Rita Payés. La trombonista i cantant de Vilassar de Mar oferirà cinc concerts, com l'estrena d'una versió de 'El amor brujo' de Falla amb la Camerata Penedès, i la participació en la Clasijazz Big Band que dirigeix Maria Schneider. Altres concerts destacats seran els de Crosscurrents, el trio format per Zakir Hussain, Dave Holland i Chris Potter; l'actuació al Palau de la Música del
  • Jazz

Tarta Relena

Potser les vau descobrir en la gira de 'Clamor' de Maria Arnal i Marcel Bagés, vestides de vestals, aportant les seves veus i movent-se com les bruixes de 'Suspiria'. Però Tarta Relena ja fa anys que corren pels escenaris amb una proposta singular a cappella i electrònica. Han publicat dos EP i dos àlbums, 'Fiat lux' (2021) i 'És pregunta' (2024), publicat pel segell independent parisenc Latency, i que presenten el 28 de novembre a L'Auditori.    Si al disc anterior hi apareixen Safo de Lesbos, la Mare de Déu, Hildegarda de Bingen i les dones paixtu de l’Afganistan, pel nou treball (en català, castellà, llatí, judeoespanyol i italià), hi desfilen diversos personatges que s'enfronten a un destí tràgic. A més, aquesta és la primera vegada que Helena Ros i Marta Torrella han exercit d'úniques productores del disc. Aquest mateix any, a més, es van convertir en el primer grup que cantava en català en un Tiny Desk Concert, una plantofada en tota la cara d'aquells que sempre els agrada dir: "En castellano llegaréis a más gente". Consulta quins concerts més hi ha a Barcelona els pròxims dies i setmanes! 

OBC: Primera Simfonia de Mahler

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, dirigida en aquesta ocasió pel seu titular, Ludovic Morlot, ofereix en la seva temporada de concerts a L'Auditori la Simfonia núm. 1, 'Tità' de Gustav Mahler. Una obra ideal per endinsar-se en l'univers simfònic d'aquest compositor. El programa inclou també el menys conegut però també recomanable Concert per a violí i orquestra de Robert Schumann, que comptarà amb Frank Peter Zimmermann com a solista.
  • Clàssica i òpera

Banda Municipal de Barcelona: Concert de Nadal

L'orquestra de vents barcelonina acostuma a oferir el seu concert de Nadal uns dies abans d'aquesta celebració. Enguany serà dirigit per Ximo Tarín, i tindrà presència destacada de la música de l'est d'Europa. Així, s'hi podrà escoltar una bona selecció del ballet 'Trencanous', de Txaikovski, a més de peces de Xostakóvitxh, Prokófiev o Khachaturian. A més, hi sonarà també la 'Russian Christmas Music' d'Alfred Reed, per acabar amb les 'Nadales catalanes' de Salvador Brotons. 
  • Clàssica i òpera

El Messies participatiu

Una tradició musical que va arrelar amb força ja fa temps, en relació al Nadal, és sens dubte el projecte d'El Messies Participatiu, que no deixa de créixer. Una iniciativa plena d'il·lusió, en la qual enguany prendran part 590 cantaires individuals, a més del Cor Bruckner i els Cors Infantils L'Espurna i L'Esquitx, de la Coral Sant Jordi. Els solistes vocals seran Maria Hinojosa, Marta Infante, Marc Sala i Guillem Batllori, acompanyats pels músicas de l'Orquestra Vespres d'Arnadí, dirigits aquesta vegada per Xavier Puig.
  • Clàssica i òpera

La Pastoral de Beethoven

L'amor de Ludwig van Beethoven per la natura queda reflectit especialment en la seva Sisena Simfonia, la coneguda amb el sobrenom de Pastoral. Ara l'OBC l'ofereix en la seva temporada de concerts a L'Auditori, juntament amb el Concert per a violoncel i orquestra de Robert Schumann i una estrena mundial, una simfonia, del compositor José Río-Pareja. Ludovic Morlot, el titular de l'orquestra, dirigirà el conjunt, que tindrà Gautier Capuçon com a solista de violoncel convidat.
  • Clàssica i òpera

Gran Missa en do menor

Si parlem de la música religiosa de Mozart, la primera obra que ens ve al cap és el famosíssim Rèquiem. Però el compositor austríac va escriure també un bon grapat de misses al llarg de la seva vida. Una de les més destacades és sens dubte la Gran Missa en do menor, escrita en un moment feliç de la vida del compositor, just després de casar-se amb la seva estimada Constanze. Una obra també inacabada, com el Rèquiem, que podrem gaudir de la mà de Jordi Savall i els seus fabulosos músics de Le Concert des Nations i La Capella Reial de Catalunya.
  • Clàssica i òpera

Teodor Currentzis

El director d'orquestra grec, una de les batutes més singulars i sol·licitades del panorama internacional, torna una vegada més a Barcelona, on ja ha actuat en diverses ocasions. Aquesta vegada el concert serà a L'Auditori, on oferirà la seva versió d'una de les grans simfonies de Gustav Mahler. Serà concretament la Segona Simfonia, una simfonia coneguda amb el sobrenom de Resurrecció. Els intèrprets seran els components de MusicAeterna, el conjunt d'orquestra i cor que lidera des de fa anys.  
  • Clàssica i òpera
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà