1. Club Sauvage
    Foto: Irene Fernández | Club Sauvage
  2. Club Sauvage
    Foto: Irene Fernández | Club Sauvage

Club Sauvage

L'antic Sidecar de la plaça Reial ha reobert amb canvi de nom i de propietaris, després de 40 anys
  • Música | Espais musicals
  • Ciutat Vella
Publicitat

Time Out diu

El club de la plaça Reial ha estat des del 1982 una sala de referència musical i un local imprescindible que ha contribuït amb força a fer del lloc la “plaça major de Barcelona”, com la defineix el seu antic propietari, Roberto Tierz. Des de la seva obertura fa més de 40 anys, el Sidecar ha acollit uns 6.000 concerts, esdeveniments i espectacles amb artistes de gran renom dins el panorama musical espanyol i internacional com ara Sidonie, Dorian, Nueva Vulcano, La Pegatina, New York Dolls i Franz Ferdinand.

Després de la seva jubilació, Tierz ha traspassat el local a una nova propietat: el grup de cocteleria que engloba els bars  Creps al BornBar Sauvage i La Farola, una referència del bon beure a Barcelona i dels més concorreguts del Passeig del Born. Un dels socis i cap de cocteleria del grup, Juan Falcón, explica que la idea és mantenir el caràcter cultural del Sidecar. La sala és una referència de l'oci nocturn amb substància i pretenen que això no es perdi.

Detalls

Adreça
Plaça Reial, 7
Barri Gòtic
Barcelona
08002
Transport
Liceu (M: L3), Jaume I (M: L4) BUS: 59, V13 NIT BUS (bus nocturn): N9, N12, N15

Què hi ha ara mateix

Anti-Karaoke

Qui no ha somniat a encapçalar una banda de rock'n'roll? La resposta és afirmativa, si teniu més de 40 anys! Cap allà el 2006, aquesta ambició es podia satisfer durant tres minuts: només us havíeu d'inscriure en la llista de l'Anti-Karaoke, la festa que van crear la còmica i monologuista nord-americana instal·lada a Barcelona, Rachel Arieff. Del 2004, any que va començar al teatre Llantiol, fins al 2016, l'Anti-Karaoke es va convertir en una saga llegendària de ressaques, diversió i descontrol, i que va propiciar un star-system propi de mini-estrelles, com el Hombre-Perro o Lady Peonza.   20 anys després de la seva creació, la festa torna a l'espai on es va convertir en un esdeveniment de culte i 'bigger than life', que dirien els nord-americans, és a dir, el mític soterrani de la plaça Reial on ara hi ha el Club Sauvage, l'antic Sidecar. La festa s'estableix amb una periodicitat mensual en lloc de setmanal (20 anys després, estimem el rock and roll igual, però ja no tenim el cos per a alegries forassenyades entre setmana). La cosa va així, per si no hi heu estat mai: podreu triar d'un llistat de 800 cançons de tota la història del rock, absolutament lliures de trap i reggaeton, que van de Tom Waits a Slayer, passant per Las Grecas, i pujareu a cantar la que hàgiu escollit en un escenari on, entre d'altres, han actuat Nick Lowe o els New York Dolls. Tindreu un so de qualitat de concert, i us recomanem que aneu disfressats i amb algun numeret preparat per a l'ocasió. Perquè...

Curtcircuit 2025

Una minigira de Christina Rosenvinge presentant Los versos sáficos (2023) en sales petites enceta la nova edició del Curticrcuit (la que fa tretze, ja!), amb concerts a partir del 27 de febrer i que s'allargaran fins al desembre. El cicle de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), que vol reivindicar el paper dels espais de música en directe de proximitat, ha avançat ja algunes de les dates.  Rosenvinge serà el 27 de febrer a Els Pagesos de Sant Feliu de Llobregat, el 28 a El Siglo de Sant Cugat i l'1 de març a l'Espai Orfeó de Lleida. Pel que fa a Barcelona, seguiran els concerts de Tulsa a sala VOL l'1 de març, de Myriam Swanson el 13 a La Nau, de Verde Prato el 22 de març al Club Sauvage (antic Sidecar), i de Svsto el 25 d'abril a la Sala Apolo.  Els tiquets ja es poden comprar al web del Curtcircuit a preus que van dels 12 als 22 euros. Estigueu atents també als nous artistes que queden per anunciar i tingueu en compte que n'hi ha més a Tarragona, Mataró, Lleida, València i altres poblacions.  
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà