Els Caprichos de Apolo vénen carregats de bon material. La sala Apolo ha preparat un cartell de luxe, per aquest estiu, amb concerts de producció pròpia que recullen el millor de l’escena musical actual, tan nacional com internacional. Deixeu-vos portar i segur que fareu descobriments musicals molt interessants.
Caprichos celebra l’arribada del bon temps amb un concert, el dissabte 16 de maig, de la mà de Pedro Burruezo, antic líder del grup Claustrofobia als anys 80. Aquesta actuació consta de dues parts. Durant la primera part, l’artista s’acompanya de la Claustrofòbica Camerata, per donar-nos un repertori íntim i sofisticat amb la Banda Sonora Maldita, que també musica la pel·lícula d’Albert Serra: Història de la meva mort. En canvi, a la segona part, Burruezo s’acompanya de la Bohemian Camerata i Coral Cipstella per interpretar Misticisssimus Coralliummm, un espectacle que ha recorregut Catalunya amb molt èxit, una combinació equilibrada de de misticisme, tradició i modernitat. Dos dies després, el 18 de maig, la actuació va a càrrec dels polonesos Pietnastka i 67,5 Min Project dues bandes que, tot i connectar amb un lo-fi de cassette, han portat la seva experimentació per camins molt interessants.
El 2 de juny, Caprichos de Apolo penja el cartell de Pangaea, últim disc dels de Tel Aviv ACollective, amb una barreja de pop i folk per ballar amb ganes. Més que un concert serà una festa amb ànima de moviment social. També dins el mes de juny Seward presentarà el seu tercer llarg Second two: Chapter Home, un concert ple de sorpreses amb només 300 entrades a la venda.
Sumits en la calor de l’estiu podrem refrescar-nos el 22 de juliol amb un triple concert, amb dues parts xilenes i una barcelonesa: Gepe, Camila Moreno i Elsa de Alfonso y Los Pre stigio. Un caprici dels més melòdics. Klaus Johann Grobe, són un duet suís que venen el 12 de setembre a presentar el seu disc Im Sinne der Zeit, una proposta indietrònica que evoca els paisatges sonors perfectes pels darrers dies d’estiu.
I tancant l’estació calorosa, ja a l’octubre, El niño de Elche el 7 i Songhoy Blues el 30. El primer és un cantautor, molt peculiar, que presenta Voces del extremo, una aproximació al Kraut rock i la resurrecció del new wave més setenter, produït per Daniel Alonso, de Pony Bravo. Shongory Blues, una sorpresa que ve directe des de Mali, amb ritmes indies combinats amb el blues més clàssic, amb aromes del desert.
Una selecció musical per no deixar de donar-vos “caprichos” tot l’estiu. Amb aquesta cartellera ja no hi han excusa per gaudir de l'avantguarda musical del moment. Visca la música en directe!
Discover Time Out original video