4 pianos de Bach en un concert extraordinari

L’Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM) presenta els concerts per a 1, 2, 3 i 4 pianos i orquestra de Bach i el Concert de Brandenburg núm. 3 al Palau de la Música Catalana
Federico Kaplun
Time Out en col·laboració amb OCM
Publicitat

Només mirar la imatge podeu sentir la màgia musical de cadascun dels quatre pianos en harmonia? Doncs deixeu d'imaginar perquè el diumenge 12 de maig . ales 17.30 h al Palau de la Música arriba un concert únic i imprescindible! L’Orquestra Simfònica Camera Musicae puja a l'escenari per oferir-nos una vetllada centrada en la figura de Johan Sebastian Bach. Amb un programa insòlit i una formació inversemblant, podreu veure en acció fins a 4 pianos de cua tocant simultàniament. I per si no fos prou, obrirà aquesta festa musical una de les peces més brillants del compositor barroc: el concert de Brandenburg, número 3 en Sol major. Des de l'any 2001, no s'interpretava un programa d'aquestes dimensions sobre l'escenari de l'auditori modernista. L'ocasió no pot ser més especial! A continuació us expliquem tots els detalls i curiositats d'aquesta gran vetllada.

Podeu adquirir les vostres entrades tant a la pàgina web de l'Orquestra Simfònica Camera Musicae com a la pàgina web del Palau de la Música Catalana.

Pioner d'una formació musical única

De les nombroses composicions que Bach va escriure per a piano i orquestra, s’han escollit els concerts més reconeguts i destacats, el que permetrà a l’espectador gaudir d’una vetllada única i inoblidable.

Si hi ha una formació musical encisadora sobre l'escenari, aquesta és el concert per a piano i orquestra. El diàleg constant entre les melodies i les harmonies de l'orquestra i el piano aconsegueix una sonoritat musical única i plena de riquesa. Al llarg dels anys Mozart, Beethoven, Schumann, Brahms, Txaikovski i molts altres grans músics han compost múltiples obres mestres amb aquesta combinació. Però l'origen d'aquesta el trobem en Bach! En la seva època a Leipzig, Bach va ser nomenat director del Collegium Musicum, on va començar a compondre i a interpretar els seus concerts per a piano i orquestra. 

6 obres per delectar els sentits

Si els concerts en Fa menor i Re menor del compositor barroc ja compten amb una part solista d'una riquesa d'idees extraordinària, Bach no va voler que un piano fos l'únic protagonista i va començar a ampliar aquestes composicions per a insòlites combinacions de dos, tres, i fins a arribar a quatre pianos acompanyats de l'orquestra. A més de l'obertura amb el Concert de Brandenburg núm. 3 en Sol major i dels ja citats concerts per a piano i orquestra en Fa menor i Re menor, l'espectacle musical continuarà amb el 'Concert per a 2 pianos i orquestra en Do menor', el 'Concert per a 3 pianos i orquestra en Re menor', i acabarà amb l'espectacular 'Concert per a 4 pianos i orquestra en La menor'.

Intèrprets estrella

I qui millor per interpretar aquestes màgiques peces que comptar amb sis grans solistes de l'escena musical actual? Reunits sobre un mateix escenari podrem gaudir de cinc dels nostres grans pianistes, Albert Guinovart, Alba Ventura, Marc Heredia, Marta Puig i Katia Michel. I de l'alemany Sebastian Knauer, artista internacional convidat i reconegut com un dels grans especialistes en Bach. A més, l’Orquestra Simfònica Camera Musicae serà l'encarregada d'acompanyar als pianos. Amb una llarga trajectòria i després d'haver col·laborat amb directors d'arreu del món, aquesta vegada l’Orquestra Simfònica Camera Musicae serà dirigida per Jordi Mora com a directori convidat, qui, a més, també dirigeix regularment a Alemanya, Argentina, Líban, Itàlia, els Estats Units, Rússia, Romania, Grècia i Veneçuela.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat