Deu cites de l'Orquestra Simfònica Camera Musicae per saltar del seient

Toqueu l'excel·lència! L'OCM emprèn la temporada 2020-2021 celebrant els seus 15 anys amb deu concerts que us faran vibrar
Palau de la Música Catalana
Foto: Palau de la Música Catalana
Time Out en col·laboració amb Orquestra Simfònica Camera Musicae
Publicitat

Hi ha temporades i temporades, hi ha programacions i programacions, i hi ha aniversaris i aniversaris. Però el que ens espera els pròxims mesos al Palau de la Música Catalana queda lluny de ser ordinari!
Aquest setembre l'Orquestra Simfònica Camera Musicae dona el tret de sortida a una de les seves temporades musicals més desitjades i especials. I és que quan una orquestra es prepara la temporada amb il·lusió i alegria, saps de ben segur que els concerts seran tot un gaudi. Després d'uns mesos complicats i, a més, coincidint amb el seu 15è aniversari, l'OCM agafa els instruments amb més ganes i força que mai per tornar a gaudir i fer-nos gaudir de la màgia de la música en directe i de la súper programació que han preparat.
Hi trobareu grans obres del passat dialogant amb la naturalitat i la personalitat de grans artistes de la música actual com els pianistes Ivo Pogorelich i Maria João Pires, el violoncel·lista Mischa Maisky, la violinista Midori o els directors Andrea Marcon i Simon Halsey. Noms de reconegut prestigi internacional i d'una excel·lència musical immensa per maridar amb l'excel·lència que han marcat els quinze anys de vida de l'OCM.
Preparats perquè la força simfònica us faci saltar del seient? Continueu llegint i descobriu les deu cites que marcaran la vostra agenda del Palau!

1. Revolucioneu-vos

Si parlem d'innovació i de revolució, hi ha una obra de Beethoven que no hi podria faltar: la seva 'Novena Simfonia'.
Musicalment trencadora i moderna per a la seva època, aquesta triomfant peça ha estat banda sonora de diverses i històriques ocasions com la commemoració de la caiguda del mur de Berlín, o els actes de proclamació de la Segona República Espanyola amb Pau Casals al capdavant. Vosaltres també voleu fer història? Emocioneu-vos i celebreu el 250 aniversari de Beethoven delectant-vos amb aquesta peça en mans de l'OCM dirigida per Tomàs Grau i acompanyat de la soprano Marta Mathéuel mezzosoprano Tànit Bono, el tenor Marc Sala i el baríton Josep-Ramon Olivé.

- Palau de la Música Catalana
21 de setembre de 2020, 20 h

2. Desubicats en el temps

Alguna vegada heu tingut la sensació que no encaixaveu del tot en el temps en què esteu vivint? El que seria aquella típica frase de "jo hauria d'haver nascut en una altra època!". Doncs això és exactament el que els va passar a aquests dos músics que l'OCM amb Ivo Pogorelich al piano reunirà en un sol concert: Johannes Brahms i Serguei Rakhmàninov. El primer considerat un clàssic entre els romàntics i el segon, el més romàntic entre els clàssics russos.
En aquest concert de ments i èpoques contraposades podreu escoltar el preciós 'Concert per a piano i orquestra núm. 2, op. 18' de Rakhmàninov  i l'elegant 'Simfonia núm. 4, op. 98' de Brahms.

- Palau de la Música Catalana
25 d'octubre de 2021, 17.30 h

3. D'Alemanya a Àustria

De Beethoven a Schubert: aquest és el recorregut que us espera de la mà de l'OCM dirigida per Alexandra Soumm i Andrea Marcon.
Amb una primera part dedicada a Beethoven, podreu sentir el seu clàssic 'Concert per a violí i orquestra' dirigit per Alexandra Soumm, seguit de la 'Tràgica' de Schubert dirigit per Andrea Marcon, tot un altre clàssic que va resultar la seva primera simfonia escrita en tonalitat menor. Sabíeu que no va ser estrenada fins vint anys després de la seva mort? Com van estar tants anys sense aquesta joia?

- Palau de la Música Catalana
29 de novembre, 17.30 h

4. Dramatisme operístic (sense òpera!)

Un concert que sona a òpera. Escrit el 1785, el 'Concert per a piano i orquestra núm. 20, KV 466' de Mozart es considera el seu concert per a piano i orquestra més dramàtic i ens trasllada a l’estètica operística de 'Don Giovanni'. Maria João Pires serà la pianista ideal per interpretar aquesta peça, una de les artistes del moment que millor sap transmetre'ns l'univers mozartià.
A més, acompanyarà i finalitzarà la vetllada amb l'estimada simfonia 'Júpiter'.

- Palau de la Música Catalana
22 de desembre, 20 h

5. El rei de les bandes sonores

'Harry Potter', 'Star Wars', 'Jurassic Park', 'E.T', 'Schindler's List'... amb quina us quedeu? 
John Williams és un dels compositors més reconeguts de les bandes sonores del panorama actual i amb un repertori estrella de les seves millors composicions interpretades per l'OCM dirigida per Virginia Martínez tindreu la sensació d'estar inmersos en la pròpia pel·lícula. Pugeu al tren de Hogwarts Express o voleu en bicicleta amb la lluna de fons!

- Palau de la Música Catalana
9 de gener de 2021, 20 h

6. Violoncel que emociona

Mentre Antonin Dvorák es trobava a Nova York dirigint el seu Conservatori, es va il·luminar i va compondre un dels concerts per a violoncel més coneguts del repertori per a aquest instrument: 'Concert per a violoncel i orquestra, op. 104'. Una autèntica delícia que el magnífic Mischa Maisky interpretarà juntament amb una altra peça extraordinària, en aquest cas, de Ravel: 'Daphnis et Chloé, Suite núm. 2 Bolero'. Prepareu bé les oïdes!

- Palau de la Música Catalana
31 de gener de 2021, 17.30 h

7. Celebrant la Passió

Més aniversaris! Si l'OCM compleix 15 anys, hi ha una cita que el 2021 en fa ni més ni menys que 100 anys: l'estrena de 'Passió segons sant Mateu' de Bach al Palau (i a tot el territori espanyol!).
La cita va tenir lloc el febrer de 1921 en forma d'un doble concert de l'Orfeó Català i és per això que aquest juntament amb l'OCM, el Cor Infantil de l'Orfeó Català i solistes de la Berliner Phillharmoniker, dirigits pel director Simon Halsey, retran homenatge a aquesta gran obra. Una peça imprescindible de la música religiosa que presenta el sofriment i la mort de Crist i que ha estat interpretada (i ho seguirà sent!) per orquestres d'arreu del món.

- Palau de la Música Catalana
28 de febrer de 2021, 11 h

8. La guitarra més famosa

Han passat vuitanta anys des que es va estrenar al Palau de la Música Catalana el concert per a guitarra més famós: el 'Concierto de Aranjuez'. I per a celebrar-ho, com cal, un autèntic geni que reti homenatge a la genialitat flamenca de Rodrigo, Pablo Sáinz. Una obra fascinant, que posa la pell de gallina i que és capaç de traslladar-te als jardins d’Aranjuez.
Per complementar la vetllada, el que Beethoven anomenava 'petita simfonia': l'alegre i humorística 'Simfonia núm. 8, op. 93'.

- Palau de la Música Catalana
Diumenge 21 de març de 2021, 17.30 h

9. Dificultat i ritme

La gran Midori, al seu conegut violí, ens delectarà amb dues obres d'una dificultat tècnica que us deixarà bocabadats.
Per començar, Brahms i el seu 'Concert per a violí i orquestra, op. 77', una obra escrita per al seu amic i violinista Joseph Joachim a qui va demanar consell. I per acabar amb molt de ritme i explosió de sons, 'La Consagració de la Primavera' de Stravinsky. Una obra que va ser revolucionària i polèmica en aquell moment i que cada vegada que s'interpreta fa reviure els rituals, els colors i els paisatges amb què es va inspirar Stravinsky.

- Palau de la Música Catalana
26 d'abril de 2021, 20 h

10. Mozart en la màxima esplendor

Una temporada així s'ha d'acabar amb una gran obra. I quina obra millor i més esplèndida que el 'Requiem de Mozart' en mans de Salvador Mas, el Cor Francesc Valls i l'OCM? 
Una peça d'una fama grandíssima, interpretada des de fa anys per tot el món i que, no obstant això, no va ser acabada pel mateix Mozart. L'encarregat de complementar-la va ser el seu deixeble Franz Xaver Süssmayr, però, així i tot, aquesta tasca no hauria estat possible sense els inspiradors esborranys que li va deixar el seu mestre.

- Palau de la Música Catalana
Diumenge 23 de maig de 2021, 17.30 h

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat